kecskemét

2020.09.10. 19:46

Vadászok adományoztak a csecsemőosztálynak egy intenzív ágyat

Egy darab intenzív ágy és két darab digitális vérnyomásmérő került a megyei kórház csecsemő-és gyermekgyógyászati osztályára, az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) Nonprofit Kft. támogatásának köszönhetően. Az adomány értéke meghaladja a 2,2 millió forintot.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Az OJV-t 2019-ben alapították meg, azzal a céllal, hogy szervezze és koordinálja immár országos viszonylatban a hagyományosan, minden év december 27-én megrendezésre kerülő jótékonysági vadászatokat. Célkitűzéseik között szerepel a megyei kórházak gyermekosztályainak segítése orvosi eszközök vásárlásával, adományozásával, és ezáltal (is) vadászok általános társadalmi megítélésének javítása.

– Fontosnak tartjuk, hogy az orvosi eszközök átadásával nemcsak a beteg gyermekek gyógyulásához tudunk hozzájárulni, hanem segíteni tudjuk a kórházban dolgozók munkáját is – hangsúlyozta a csütörtöki ünnepélyes átadón Fejes László, a cég ügyvezetője. Hozzátette, nem gondolták, hogy a kezdeményezéshez olyan sokan fognak csatlakozni, és hogy a 2013-as első jótékonysági vadászat után hat évvel az esemény kiterjeszthetővé válik Magyarország összes megyéjére és megyei kórházára.

– A vadásztársadalom összefogása jól példázza, hogy a vadászok nemcsak a vadról és a természetről gondolkodnak felelősen, hanem a teljes társadalomról is – jelentette ki Fejes László.

Fotó: Hraskó István

Seres Róbert, az Alpári Tisza Vadásztársaság fővadásza, az OJV Nonprofit Kft. stratégiai partnere elmondta, a megyében 86 támogatójuk volt rögtön az első évben, ezzel a megyék rangsorában az ötödik lett Bács-Kiskun, ami szép teljesítmény. Hangsúlyozta, a vadászat és a vadgazdálkodás nagyon komoly szakma, tudomány, amit szeretne közelebb hozni az emberekhez.

A kórház nevében dr. Svébis Mihály mondott köszönetet a támogatásért, dr. Tálos Gyula osztályvezető főorvos pedig azt emelte ki, hogy a megvásárolt ágy az intenzív ellátásban világszínvonalat képvisel, a beteg és ápolók megterhelése nélkül, könnyen állítható és hozzáférhető, és jó minőségű felfekvés elleni matraca van.

Fotó: Hraskó István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában