segítségnyújtás

2020.09.30. 13:46

Tüzelőhöz juthatnak a rászorulók megyénkben

Ezúttal is az önkormányzatok pályázhattak a Belügyminisztériumnál, és aztán helyben oszthatják szét a fát, illetve a szenet a rászorulók között.

Pozsgai Ákos

Sok helyen tüzelnek fával

Forrás: baon.hu

Sok ezer háztartásban hagyományos tüzelőanyagot, fát, illetve szenet használnak. A szükséges tüzelő egy részét idén is ingyenesen kaphatják meg a rászorulók. Több mint 2300 kitelepülés önkormányzata pályázhat. A halasi választókerület települései idén is sikeresen pályáztak a támogatásra. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Több mint 37 millió forint érkezik a térségbe szociális célú tüzelőanyag vásárlására – közölte Bányai Gábor országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

A települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag-vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásra az ötezer lélekszám alatti önkormányzatok pályázhatnak. A vissza nem térítendő költségvetési támogatás tűzifa, illetve barnakőszén megvásárlásához igényelhető. Az önkormányzatok két, két és fél hónapra tudják segíteni a háztartásokat. A nyertes önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát, illetve szenet február 15-ig osztják ki a rászorulóknak.

A kiskunhalasi választókerületben Bácsszőlős 1,4 millió, Balotaszállás 2,6 millió, Borota 2,5 millió, Császártöltés 2,5 millió, Csikéria 1,8 millió, Harkakötöny 1,2 millió, Imrehegy 1,4 millió, Kelebia 3,2 millió, Kéleshalom 809 ezer, Kisszállás 4 millió, Kunbaja 3,6 millió, Kunfehértó 1,9 millió, Pirtó 1,2 millió, Tataháza 2,4 millió, Tázlár 2 millió, Tompa 3,1 millió forint szociális célú tüzelőanyag-támogatást nyert.

Sok helyen tüzelnek fával
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában