kecskemét / galériával

2020.09.08. 19:31

Terményáldás is volt a Városi Civil Korzón

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg Kecskeméten a Városi Civil Korzót a 2007-ben alapított Városi Civil Kerekasztal, a Magyarok Kenyere program keretében adományokat is átadtak.

Hraskó István

A Szent István-­szobor mellett a színpadon egész délután műsorok szórakoztatták az érdeklődőket. Fellépett többek között a Pacsirta Népdalkör, a Grapevine Show Dance Klub, a Hírös Barackvirág Táncegyüttes, a Műkertvárosi Nyugdíjas Klub Gyöngyvirág Énekkara, volt retro divatbemutató, valamint előadás a gombákról és gyógynövényekről is.

A korzó keretében tartották meg a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program adományátadó rendezvényét is. A magyar gazdák adománya, több mint ezer tonna búza ebben az évben is több tízezer gyermek ellátásához járul hozzá az országban és határon túl. Köszöntőt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, Göbölyös Károly, az Ifjú Gazdák Bács-Kiskun Megyei Gazdakörének alelnöke és dr. Mák Kornél, a megyei önkormányzat alelnöke mondott, a terményeket a történelmi egyházak képviselői áldották meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában