elnyelv képzés

2020.09.30. 17:36

Tanfolyam indult az esélyegyenlőség jegyében Kiskunmajsán

A Jászszentlászlóért Egyesület egy sikeres pályázat révén állami, önkormányzati hivatalok munkatársai, valamint oktatási, nevelési, szociális intézmények dolgozói, civil szervezetek munkatársai részére magyar jelnyelv alapszintű tanfolyamot indított. A 45 órás képzés a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) közreműködésével zajlik. Az ingyenes jelnyelvi tanfolyamnak a kiskunmajsai Konecsni György Művelődési Központ ad otthont, ahol múlt szombaton megtartották az első foglalkozást. A résztvevők a képzés végén tanúsítványt kapnak.

Tapodi Kálmán

A magyar jelnyelv alapjait ismerhetik meg az ingyenes tanfolyam résztvevői 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

– A képzés célja az esélyegyenlőség biztosítása, valamint az, hogy Kiskunmajsa és térsége oktatási és szociális tevékenységgel foglalkozó intézményei, civil szervezetei részéről képzett szakemberek sajátítsák el a jelnyelv alapjait, ezzel biztosítva a kommunikációt a siketnéma, hallássérült embertársainkkal – közölte dr. Kiss Melinda, a Jászszentlászlóért Egyesület elnöke, a tanfolyam szervezője. Mint megtudtuk: a jelnyelvi képzés tíz fő számára térítésmentes, a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. pályázati támogatása révén.

– A résztvevőket úgy állítottuk össze, hogy minél több érintett intézmény képviseltetve legyen, például a majsai polgármesteri hivatal, a Móra Ferenc Óvoda, Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Fogyatékosok Nappali Intézménye, valamint a Kiskunmajsai Járási Hivatal szociális- és gyámügyi ügyintézői is el­végezhetik a tanfolyamot – tette hozzá Kiss Melinda egyesületi elnök.

A magyar jelnyelv alapjait ismerhetik meg az ingyenes tanfolyam résztvevői
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában