Kecskemét

2020.09.16. 11:46

Osztályok költöznek a megyei kórházban

A Nyíri útról a Balaton utcába költözött át a krónikus belgyógyászati osztály és az ápolási osztály a reumatológia helyére, amely átmenetileg nem lát el fekvőbetegeket – közölte a kecskeméti megyei kórház.

Hraskó István

Bács-Kiskun Megyei Korház, megszüntették a látogatási tilalmat.

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Az intézmény tájékoztatójából kiderül, a biológiai terápia és a járóbeteg-ellátás változatlanul működik a reumatoló­giai osztályon.

A Nyíri úti A épületből az 1. sz. belgyógyászat-kardiológiai osztály átköltözött a hotelépület 7. emeletére.

A kórház hangsúlyozza, hogy a Nyíri úti telephely bejáratainál továbbra is előszűrésen esnek át a kórházba belépők, dolgozók és betegek egyaránt. Az intézményben továbbra is teljes körű látogatási tilalom van érvényben. Maszk használata a kórház teljes területén kötelező.

A koronavírus-gyanús betegek ellátására az A épület egyes lezárható, izolálható részeit jelölték ki. A sürgősségi betegellátó osztály (SBO) fertőzőgyanús betegeit az A épület földszintjén látják el. Az SBO ezen a részén is kizárólag sürgősségi eseteket, vagy háziorvosi beutaló alapján mentővel továbbított betegeket láthat el, ezért a kórház kéri, hogy ilyen jellegű panaszokkal a betegek először a háziorvosukhoz forduljanak.

– A jelenlegi miniszteri utasítás értelmében, ha a páciens otthonában légúti panasz, láz jelentkezik, akkor telefonon kell felhívnia háziorvosát vagy a háziorvosi ügyeletet. Az orvos a telefonos kikérdezés alapján állapítja meg, hogy fennáll-e a koronavírus-fertőzés gyanúja, illetve szükséges-e a kórházi ápolás. Amennyiben fennáll a gyanú, de a betegnek enyhe tünetei vannak, akkor otthonában történik meg a mintavétel.

Az épületbe való belépéskor a bejáratoknál továbbra is előszűrés történik
Fotó: Bús Csaba

Pozitív lelet esetén a beteg otthonában marad, és javasolt a napi telefonos háziorvosi konzultáció. Amennyiben a betegnek középsúlyos vagy súlyos tünetei vannak, akkor az orvos értesíti az Országos Mentőszolgálatot, utóbbi pedig gondoskodik a beteg kijelölt kórházba történő szállításáról – hívta fel a figyelmet a kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában