beruházás

2020.09.03. 18:47

Megújult a bekötőút Dunafalván

A Magyar Falu Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában 346 millió forint értékben felújították az dunafalvi bekötőút 3,2 kilométeres szakaszát.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

A Magyar Falu Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában 346 millió forint értékben felújították az dunafalvi bekötőutat, 3,2 kilométeres szakaszon. A teljes körű felújítás során a kivitelező két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot, valamint az ívek belső oldalán a mart aszfalt újbóli felhasználásával burkolt padkát épített. A buszmegállóknál 28 méter hosszan széles padkát és 18 méter hosszan felállóhelyet készítettek.

Fotó: Márton Anna

A bekötőút ünnepélyes átadásán részt vett Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Arató Béla, Dunafalva polgármestere és a környékbeli falvak polgármesterei valamint a település lakosai is kilátogattak az eseményre.

– Szeretnénk elérni, hogy a legkisebb településeken élő emberek is megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az állami szolgáltatásokat. Ebbe tartoznak útépítési feladatok is. Az elmúlt években a választókerületben nagyon sok településen sikerült belterületi és külterületi utakat építeni. Ez az útátadás ami ma megtörtént a Dunafalvi bekötőút második üteme. Két esztendővel ezelőtt adtuk át az első ütemet, amit a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében sikerült megvalósítani. Ez a második szakasz a Magyar Falu Program keretében készült el – mondta Zsigó Róbert.

Arató Béla, Dunafalva polgármestere az átadás kapcsán elmondta, hogy a község lakói évek óta egy rögös, szinte alig járható úton közlekedtek. Mindenki aki ezen az úton járt korábban, tiszta szívből tud örülni az új útnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában