Koronavírus

2020.09.01. 14:03

A Kalocsai Paprikafesztivál helyett koncertsorozatot tartanak

Mivel a koronavírus-járvány miatt érvényben maradt korlátozások ellehetetlenítették a Kalocsai Paprikafesztivál megrendezését, lefújták a főzőversenyt és az összes többi programot is. A kulturális és gasztronómiai kavalkád helyett A zene mindenkié – Kalocsai zenei napok címmel rendeznek háromnapos koncertsorozatot, jelentette be a polgármester a napokban.

Gábor János

– Nem szeretnénk a kalocsaiakat program nélkül hagyni, ezért kértem a kollégáimat, hogy állítsanak össze egy olyan hétvégi programot, amit a korlátozások ellenére is meg tudunk rendezni. Kiváló ötlettel álltak elő: A zene mindenkié – Kalocsai zenei napokat fogunk tartani szeptember 11-12-13-án az Érsekkertben, a szabadtéri színpadon – jelentette be dr. Filvig Géza. A polgármester már előre leszögezte: a járvány elleni védekezés közös érdek, ezért a műsorok nézőinek létszámát a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint kénytelenek korlátozni. Hozzátette: várhatóan nem lesz szükség az augusztus 20-i Ismerős arcok-koncerthez hasonló előzetes regisztrációra, de a helyszínen lévő rendezők mindenképpen limitálni fogják a beléptetést.

Az egy-egy műsoron jelenlévő közönség – a személyzettel együtt – nem haladhatja meg az ötszáz főt, viszont, mutatott rá Filvig, az Érsekkert adottságai miatt a szabadtéri színpad kordonokkal határolt nézőterén kívülről is élvezhetők lesznek a koncertek. Kihangsúlyozta: bár 2020-ban még ilyen szabályok mellett tudnak csak rendezvényeket szervezni, bízik benne, hogy jövőre megvalósíthatják a minden eddiginél nagyobb szabású paprikafesztivált, amit eredetileg terveztek.

A háromnapos, ingyenes koncertsorozatban pénteken és szombaton különböző műfajú könnyűzenei koncertek lesznek: színpadra lép a pop-altert játszó Felezhetetlen, az alter-countryban utazó A Nyughatatlan, a Bohém Ragtime Jazz Band, az AfroDZAQM fusionreggae együttes és a Gypo Circus. A vasárnapi program már a folklóré lesz: koncertezik Csík János és a Mezzo, valamint a Csurgó Zenekar, majd egy sokfellépős népzenei találkozó zárja a műsort. A szeptember 11–13-i hétvége látogatásának szabályairól, kísérőprogramjairól és további részleteiről a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár Facebook-oldalán érdemes nézelődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában