covid

2020.09.03. 14:55

A kalocsai kórházban is találtak koronavírusos beteget

A kalocsai Szent Kereszt Kórházban is teljes látogatási tilalmat rendeltek el csütörtökön, miután koronavírusos-beteget regisztráltak.

Hraskó István

A kalocsai kórház

Forrás: Gábor János

A Bács-Kiskun Megyei Kórház (a kalocsai a megyeinek telephelye) által küldött, Szivós Etelka főigazgató-helyettes által jegyzett közleményben az áll, hogy az intézkedést a járvány, „illetve koronavírusos beteg regisztrációja miatt, a betegbiztonság érdekében” rendelték el, határozatlan időre.

Mostantól a súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó tartózkodhat, a kiskorú beteg mellett egyik szülője, vagy törvényes képviselője. Szüléseknél a szülő nő által kijelölt személy jelen lehet, a beteget megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás.

Rendkívüli látogatási engedélyt az adott osztály osztályvezető főorvosa adhat. Írásbeli engedély az illetékes osztályvezetőtől telefonon vagy e-mailben igényelhető, és csak a bejáratoknál kitöltött nyilatkozattal együtt érvényes. Az arra jogosultak a központi főbejáraton a két dokumentum és a személyi igazolvány egyidejű felmutatásával léphetnek be.

A látogatási tilalom alatt fokozott biztonsági ellenőrzéseket tartanak. Az épületek közötti átjárás lehetősége megszűnik. A fekvőbeteg osztályokra történő belépést szigorúan ellenőrzik. Csomagot a korábbi szabályoknak megfelelően a főbejárati portán lehet leadni.

A telephelyre gépjárművel behajtani kizárólag dolgozóknak, érvényes éves behajtókártyával lehet. Súlyos állapotú, vagy mozgásában korlátozott beteggel a hozzátartozó behajthat, kiteheti/felveheti őt, majd a kórház területéről kötelezően ki kell hajtania.

A sürgősségi fogadóhelyek, gyermek -és felnőtt háziorvosi ügyelet, az elhunytakkal kapcsolatos ügyintézés és pénztár változatlanul működik. Betegdokumentáció másolat kizárólag e-mailen igényelhető a [email protected] címen. A rendelőintézet nyitva tartása változatlan.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában