gyász

2020.08.13. 10:36

Válogatott sportolókat is nevelt a halasi edző

Életének 79. évében elhunyt Paczolay Gyuláné testnevelő edző, a kiskunhalasi női kézilabda meghatározó alakja.

Mester-Horváth Nikolett

Paczolay Gyuláné munkásságát több díjjal is elismerték

Forrás: PN

Fotó:

A budapesti születésű edző évtizedes munkássága során gyerekek százait tanította meg a sportág alapjaira és több későbbi válogatott kézilabdázót nevelt ki.

Paczolay Gyuláné 14 éves kora óta sportolt, volt ifjúsági és junior kézilabda-válogatott. A Magyar Testnevelési Főiskolán szerzett diplomát, azt követően pedig a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnáziumban, majd a Bibó István Gimnáziumban dolgozott testnevelő tanárként. 1963-tól edző volt a helyi kézilabdacsapat ifjúsági és felnőttkorosztályánál is.

1968-ban alapítója volt az azóta is töretlen népszerűségnek örvendő – akkor még Szilády Kupa néven futó – Bibó Kupa nemzetközi középiskolás kézilabdatornának.

Tanítványai többször eljutottak az országos kézilabdadöntőig. Ismert játékosokat, köztük sok válogatottat is ő nevelt ki. 1991-től a Bács-Kiskun megyei középiskolás kézilabdaszakág vezetője volt, majd 1995-től évtizedeken át töltötte be a kiskunhalasi Városi Diáksport Bizottság elnöki posztját. 2001-ben a Magyar Amatőr Kézilabda Alszövetség alelnöke, majd átalakulása után az Amatőr Tanács tagja volt. 2000-ben a Kiskunhalasi Női Kézilabda Sportegyesület elnöke volt.

Paczolay Gyuláné munkásságát több díjjal is elismerték
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában