rendezvény

2020.08.11. 20:52

Nagy sikerrel zárult a II. Gyergyó-Hétvége Lakiteleken

A vírushelyzet miatt a gyergyóremetei barátok, zenészek, táncosok, hagyományőrzők a szigorítások miatt nem tudtak személyesen jelen lenni, de a rendezvény mindkét napja során online kapcsolatban volt a két település, így a lélekemelő hangulatot határainkon innen és túl is sokan átélhették – írja a megyei önkormányzat honlapja.

Petőfi Népe

A rendezvény első napja szakmai előadásokkal indult. Ezt követően egy táncház keretében gyergyói táncokat sajátíthattak el a résztvevők. A nap fénypontját a Közösségi Térben megrendezett gálaműsor adta. Vasárnap a záróprogramban elsőként Berecz András mesemondó, énekes előadását, majd Csík János és a Mezzo zenekar koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők.

– Gyermekkorunk óta elkötelezettek vagyunk a magyar népzene és a magyar népi kultúra megőrzése, ápolása és továbbadása iránt. Fontosnak tartjuk a hagyományainkban rejlő több száz éves tudás, hit és hiedelemvilág összefüggéseinek megértését, valamint az abban fellelhető értékrend és tudáshalmaz átörökítését a fiatalabb generációkra – fogalmaztak a rendezvény megálmodói és szervezői, Csüllög Edina illetve Vadas László népzenészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában