galériával

2020.08.23. 20:00

Mózeskosárral és ajándékokkal köszöntötték a kecskeméti babákat

Idén is csatlakoznak a Hírös Napok rendezvényeihez a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a kecskeméti Család- és KarrierPONT tagjai, munkatársai és önkéntesei. Ez alkalommal sem maradt el a „Mózeskosár körbejár” program, azaz a kecskeméti újszülöttek köszöntése, melyet vasárnap tartottak meg a városközpontban felállított színpadnál.

Gulyás Sándor

Fotó: BUS CSABA

A szám szerint 15. átadóünnepség keretében tíz, augusztusban született csecsemőt és családját Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke köszöntötte és ajándékozta meg. A családok mózeskosarat, ajándékutalványt és emléklapot kaptak.

– A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület nyolc éve indította el Mózeskosár körbejár programot, melyhez a város vezetése is csatlakozott. A szervezők a családoktól cserébe mindössze annyit kérnek, hogy hat hónap után, amikor már nincs szükségük rá, keressenek rokonaik, barátaik körében egy olyan családot, akik szívesen fogadják és használják a vesszőből font mózeskosarat, amely így tényleg körbe-körbe jár. Az idén azt terveztük, hogy az összes „kosaras babát” meghívjuk az átadóünnepségre, de a koronavírus-járvány veszélye miatt kénytelenek voltunk ezt a következő évre halasztani – mondta el köszöntőjében Engert Jakabné.

A program keretében évi két alkalommal, a Hírös Hét Fesztiválon, valamint decemberben, a negyedik adventi gyertya meggyújtásakor ünneplik meg a Kecskeméten augusztusban és decemberben megszületett első tíz kisbabát. Az immár hagyománnyá vált kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a család és a gyermekvállalás fontosságára, illetve hozzájáruljanak a kezdeményezők ahhoz, hogy az újszülöttek semmiben ne szenvedjenek hiányt. Az elmúlt nyolc esztendő alatt összesen százhatvan mózeskosár talált gazdára.

A mózeskosarakat és az ajándékutalványokat vasárnap dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke adta át a szülőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában