beruházás

2020.08.16. 15:30

Megújulnak a vecsei Petőfi-emlékhelyek

Befejezéséhez közeledik a dunavecsei polgármesteri hivatal külső és belső felújítása. A város idei évi legnagyobb beruházása mellett elkészül a Vasút utcai körzeti orvosi rendelő rekonstrukciója, az ősz folyamán pedig zöldségfeldolgozót és ötszáz adagos közkonyhát alakítanak ki a régi mozi épületében.

Gulyás Sándor

Vörös Sándor (balról) napi rendszerességgel egyeztet a kivitelezőkkel

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

Két ütemben valósul meg a dunavecsei polgármesteri hivatal külső és belső rekonstrukciója. A hátsó szárny energetikai felújításával májusra készültek el a szakemberek. A beruházás keretében kiépült az új számítógépes és villamos hálózat, megvalósult a burkolatok cseréje és a helyiségek festése is. A mozgáskorlátozottak számára pedig jól megközelíthető ügyfélteret alakítottak ki. – Hivatalunk felújítására közel kétszázmillió forintot költ önkormányzatunk. A beruházás költségeit pályázati forrásokból és saját költségvetésből fizetjük. Százmillió forintot nyertünk a Bács-Kiskun megyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből, ötvenmillió forintot a Magyar Falu Program, hatmilliót pedig a Leader pályázatán – mondta el hírportálunk érdeklődésére Vörös Sándor polgármester.

Az utca felőli főépület energetikai felújítása májusban indult. A kivitelező szakemberei rövidesen elkészülnek az épület külső hőszigetelésével, a belső gépészeti munkák már a felénél tartanak. A beruházás a tervek szerint október végéig befejeződik. – A város idei évi legnagyobb volumenű beruházása mellett több projektünk is fut. Augusztusban végeznek a szakemberek a Vasút utcai háziorvosi rendelő felújításával. A kivitelezés költségeire a megyei Település- és Területfejlesztési Program pályázatán elnyert huszonhárommillió forint nyújtott fedeztet. A Magyar Falu Program keretében megújult a Sport, a Lu­kácsi Imre és a Kinizsi utca aszfaltburkolata. A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően megkezdődik egy zöldségfeldolgozó és egy ötszáz adagos közkonyha kialakítása, ami a régi mozi épületében kap helyet – vázolta a közeljövő terveit a városvezető.

A fejlesztésnek köszönhetően több új munkahely teremtődik Dunavecsén. A beruházás költségeit a Belügyminisztériumtól elnyert 150 millió forintból fizeti ki a dunavecsei önkormányzat. Az idei esztendőben a város még két magyar falu programos pályázata is sikeresnek bizonyult. Tizenhétmillió forint jut a Deák Ferenc utca burkolatának rekonstrukciójára, illetve kétmilliót költ az önkormányzat az orvosi alapellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére.

Vörös Sándor (balról) napi rendszerességgel egyeztet a kivitelezőkkel
Fotó: Petőfi Népe

A közelmúltban vásárolta meg az önkormányzat a Petőfi Sándorhoz köthető Nagy-Pál-féle házat. Saját erőből elkészült az épület tetejének kijavítása. A további munkálatokra a Dunavecsei Városfejlesztők Közösségi Egyesülete Magyar Falu Program pályázatára nyújt be beadványt. – Terveink szerint a felújított épületet közösségi térként és kiállítóhelyként működtetjük a jövőben. Sikeresnek bizonyult a turisztikafejlesztési konzorciumi pályázatunk is. Az elnyert tizenkétmillió forintot a Petőfi Emlékházra/Múzeumra fordítjuk. Az összeg felét az épület rendbetételére, a fennmaradó pénzt új, állandó kiállításokra költjük – tette hozzá Vörös Sándor dunavecsei polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában