dunapataj

2020.08.25. 12:51

Megkóstolhatták a megye kenyerét is

A Szelidi-tónál, az új turisztikai központban augusztus 20-án a Szelidi Nyár programsorozat utolsó rendezvényét tartották, mely kapcsolódott a megyei Tiszta Szívvel Településeinkért kulturális rendezvénysorozathoz.

Zsigmond Enikő

Dr. Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt

Forrás: Petőfi Népe

A Dunapataji Önkormányzat és a Dunapatajért Közalapítvány egész nyárra kínált tartalmas programokat a szelidi üdülőfaluban nyaralók vagy csak strandolni érkezők számára, a kertmozis vetítéseken, gyermekprogramokon, hagyományőrző napon, koncerteken át. Nemzeti ünnepünkön egy egész napos programkínálattal zárult sorozat.

A turisztikai központban kézművesek bemutatóztak, környékbeli írók könyveikkel érkeztek, több mint tíz festő egy rögtönzött kiállítással adott ízelítőt munkáiból, a strand területén pedig játékos sportprogramok zajlottak, és a korábban meghirdetett Mi Szelidünk fotópályázat legjobbjait is közszemlére tették, melynek eredményhirdetésére a délutáni ünnepségen került sor.

Ünnepi köszöntőt dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke mondott, valamint Schill Tamás önkormányzati képviselő és Pecznyik Béla, az Ifjú Gazdák Bács-Kiskun Megyei Gazdakörének elnöke.

Az ünnepség keretén belül szentelték és áldották meg Bács-Kiskun Megye Kenyerét, melyhez a búzát az új felsőszentiváni szélmalomban őrölték. Az ünnepet az István, a király rockopera betétdalaiból válogatott előadás, valamint egy helyi fiatal rockbanda, a W.O.24 koncertje zárta.

Dr. Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt
Fotó: Petőfi Népe

Díjazták a fotópályázat alkotásait

A fotókiállításra 58-an 135 képet küldtek be. Helyezettek. Tájkép kategóriában: 1. Melkvi Józsefné, 2. Kun Roland, 3. Sastinszky Dániel. Különdíjasok: Deák Gyula, Kun Anita, Györgye Dániel. Életképek, családi fotók kategóriában: 1. Csóka Marianna, 2. Jóni Zsuzsanna, 3. Holczer Tibor. Különdíjas: Szőnyi Ferenc. Növény- és állatvilág kategóriában: 1. Váradi Jenő, 2. Kovács Árpád, 3. Tamási Béla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában