galériával

2020.08.25. 14:12

Halasról és Vadkertről szól majd a Nyaralj Itthon televíziós műsor

Idén júniusban indult az M1 közszolgálati televízió új turisztikai magazinja, amelynek műsorvezetője Molnár Csilla, a csatorna csinos meteorológusa, akit a tévénézők már jól ismernek. A műsor stábja hétfőn Soltvadkerten és Kiskunhalason forgatott, augusztus 27-én és 28-án a déli órákban kerül majd adásba a két dél-alföldi városról szóló rövid turisztikai film.

Pozsgai Ákos

A napi rendszerességgel jelentkező „Nyaralj Itthon” című műsor másfél-kétperces és a Híradók előtt látható. Az M1 közszolgálati televízió műsora a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került hazai turizmust szeretné népszerűsíteni azzal, hogy mindezt egy motoros nő szemén keresztül láthatjuk minden nap. Molnár Csilla örömmel vállalta el a feladatot, hiszen éppen egy évvel ezelőtt határozta el, hogy megcsinálja a már meglévő személyautóra szóló vezetői engedélye mellé a jogosítványt motorkerékpárra is. Idén tavasszal vette meg a motorkerékpárját és azzal rója az ország útjait a műsorban.

A kisfilmben az ország egy-egy érdekes helyét mutatják be, a műsor védjegye, hogy a műsorvezető, Molnár Csilla meteorológus mindenhova motorkerékpárja nyergében érkezik meg. Hétfő délelőtt Soltvadkerten a helyi Motor Múzeumban forgatott a közmédia stábja, az itt kiállított közel száz eredeti állapotukba felújított motorbicikli gyűjtemény három soltvadkerti gyűjtő, Dudás Csaba, Tóth Gábor és Tóth István nevéhez fűződik. Az adásból az is kiderül majd, hogy a kivételes gyűjteményben vannak olyan járgányok, amelyek még ma is működőképesek.

A stáb hétfő délután a kiskunhalasi Csipkeházba látogatott el, ahol Rédei Éva igazgató várta őket. Molnár Csilla ide is motorral érkezett, és nem csak megcsodálta a többféle öltéstechnikával varrott halasi csipketerítőket, hanem ki is probálta a csipkevarrást Simon Annamária csipkevarró segítségével. A Csipkeház után a főtéri páva, majd a halasi városháza tornyában kialakított Panorámatorony volt a következő forgatási helyszín, ahol Kuris István László alpolgármester és Horváth Patrik a város turisztikai és marketing szakértője kalauzolta a tévéseket. A közelmúltban átadott kiállítás és kilátó a város legújabb turisztikai látványossága, ahol Kiskunhalas történelmi esményeivel és hírességeivel is megismerkedhetnek a látogatók, többek között egy interaktív digitálisfal segítségével. A közmédia meteorológusa örömmel fedezte fel a kiállításon Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Príma Primissima díjas énekművész portréját, aki Kiskunhalas egyik leghíresebb szülöttje és a középiskolás évei végéig a városban élt.

A „Nyaralj Itthon” című magazin mostanra a közmédia egyik legnépszerűbb műsora lett, eddig több mint hetven településen forgatott a stáb. A műsort minden nap többször is láthatják a nézők, minden Híradó előtt, az új rész délben kerül adásba. A Soltvadkertről szóló kisfilm augusztus 27-én 11.50-kor, a Kiskunhalas látványosságait bemutató epizód augusztus 28-án 11.50-kor kerül először adásba – mondta el Mózes Anita, a műsor szerkesztője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában