nemzeti konzultáció

2020.08.03. 12:34

Gyorsan átálltak a digitális oktatásra az iskolák Halason

Nagy érték, hogy tíz éve jó kezekben van az ország kormányrúdja, és egy irányba tartunk, nem rángatjuk össze-vissza folyamatosan, ahogy teszik azt például a szomszédos országban, Romániában. Azért tartottam fontosnak kitölteni a nemzeti konzultációt, mert megtisztelő, hogy a kormány fontosnak tartja az emberek véleményét – nyilatkozta hírportálunknak a nemzeti konzultáció kapcsán Bíró Emőke, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium tanára.

Mester-Horváth Nikolett

Bíró Emőke a Szilády Áron Református Gimnázium tanára

Forrás: Petőfi Népe

A kiskunhalasi pedagógus egészen biztos abban, hogy az emberek által adott válaszok alapján a kormány a magyarok érdekében a lehető legjobb döntéseket hozza meg. Emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány kezelése kiemelkedően jól sikerült az összefogásnak, a határozott döntéseknek, iránymutatásoknak, az emberek folyamatos informálásának, illetve azok fegyelmezettségének köszönhetően.

– Nagy odafigyeléssel, és a szabályok betartásával a diákoknak megvolt a lehetőségük az érettségi sikeres letételére, és ősztől már egyetemeken folytathatják tanulmányaikat. Pedagógusként azt tapasztaltam, hogy a szomszédos országok közül sehol nem volt ennyire sikeres a digitális oktatásra való átállás, mint Magyarországon. Mivel az online kapcsolattartás alapvető feltétele az internet, nagyon támogatom az ingyenes internet-hozzáférést – mondta hírportálunknak a tanárnő.

A nemzeti konzultációt illetően Bíró Emőke örvendetesnek tartja, hogy egyre szélesebb körben nagy hangsúlyt fektet a kormány a hazai turizmus népszerűsítésére.

– Az itthon elköltött pénz az itthoni szolgáltatók megélhetését, itthoni munkahelyeket, az itthoni gazdaság fellendülését támogatja, másrészt rengeteg csodálatos hely van hazánkban és fontos, hogy gyermekeink, fiataljaink megismerjék hazánk kulturális és épített örökségét, természeti és történelmi kincseit, hiszen „honismeret nélkül nincsen hazaszeretet” – hangsúlyozta a halasi református gimnázium tanára.

Bíró Emőke a Szilády Áron Református Gimnázium tanára
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában