napirend

2020.08.10. 07:00

Felújításra és eszközbeszerzésre pályáznak Kalocsán

Két sürgős pályázati ügyet kellett szavazásra bocsátani a városházán a napokban.

Gábor János

Mindkét napirendi pontot elfogadta a képviselő-testület

Fotó: Gábor János

A rendkívüli testületi ülésen hozott döntések értelmében még ebben az évben költenie kell a városnak egy utca burkolatcseréjére, és önerőt biztosít egy eszközbeszerzésről szóló pályázathoz is. Utóbbi kedvezményezettjei a közművelődésben dolgozók lehetnek: laptopokat, tévéket és mikrofonokat kaphatnak.

– Az előző ülésen tárgyaltuk a Kubinszky utca felújításáról szóló pályázatot, amire negyvenmillió forint támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzat. A Magyar Államkincstárral történt egyeztetés során kiderült, szükséges, hogy a korábbi határozatot módosítsuk az önerővállalás vonatkozásában – mondta az első napirendi pontnál dr. Filvig Géza polgármester.

– Nyertes pályázat esetére már a 2020. évi költségvetésünkben vállalnunk kell 508 ezer forintot, míg a 2021-es évre 12 774 739 forintot – részletezte a határozati javaslatot, amit később elfogadott a testület.

Mint ismert, a belvárosba tartó Kossuth Lajos utcát, az 51-es főúttal összekötő, 645 méteres szakaszt még sohasem újították fel. Harminc éve épült, azóta nem nyúltak hozzá, és ez látszik is rajta. A burkolat széttöredezett, rengeteg kátyú borítja, és a csapadékvíz-elvezetés sem megoldott. Ezt orvosolnák most, összesen mintegy 53 millió forintból.

Ugyancsak ezen az ülésen döntöttek egy eszközbeszerzésre alkalmas pályázatról, ami több mint 1,6 millió forintos, közművelődési érdekeltségnövelő támogatást jelenthetne a városi intézmények számára. A megvásárolni kívánt csomagban a legdrágább tétel két laptop, összesen 440 670 forintért, de szerepelnek benne LED-lámpák és tévék is, 352, illetve 321 ezer forintért. A fejlesztés teljes költsége 1 623 370 forint, amiből 162 ezer forint a vállalt önrész.

– Ezt a pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium hirdette meg, rövid határidővel, ezért is kellett mihamarabb szavazásra bocsátani – mondta Filvig Géza, majd meg is kapta a napirendi pontra a tíz igent, így az önkormányzat elindíthatja az igénylési folyamatot.

Mindkét napirendi pontot elfogadta a képviselő-testület
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában