védekezés

2020.08.18. 10:41

Elmarad a Halasi Szüreti Fesztivál

Idén a vírushelyzet miatt a lakosság védelmének érdekében nem tartják meg a város legnagyobb rendezvényét, a Halasi Szüreti Fesztivált – jelentette be hétfőn Szőke Sándor, a Városért Közalapítvány kuratóriumi elnöke és Nagy-Apáti Ivett, a Halasi Média és Kultúra kft. ügyvezetője.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

Hagyományosan szeptember elején tartották volna a háromnapos programsorozatot, ahol utcai futóverseny, szüreti felvonulás, gyermekjátszó, koncertek, borudvar és kirakodóvásár várta volna az érdeklődőket.

A szervezők azonban az egészségügyi kockázatokat mérlegelve úgy döntöttek, hogy elmarad a 41. Halasi Szüreti Fesztivál. – A héten ülésezett a kuratórium és úgy döntöttünk, nem tartjuk meg a fesztivált. A szervezéssel 80 százalékos állapotban voltunk, eddig úgy készültünk, hogy megtartjuk. Hallva viszont az országos és nemzetközi híreket az operatív törzstől kértünk állásfoglalást, ők nem javasolták a fesztivál megtartását – mondta Szőke Sándor a Városért Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Nagy-Apáti Ivett, a Halasi Média és Kultúra Kft. ügyvezetője pedig arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi szempontból nem támogatja a fesztivál megtartását. – Határozott állásfoglalást kaptunk arról, hogy nem támogatják az 500 fő fölötti rendezvényeket. Az 500 fő alatti korlátozást nem tudtuk volna biztosítani a fesztiválon – hangsúlyozta.

Kiemelte egyúttal, hogy a lakosság érdekében minden egészségügyi elvárást betartva a kisebb rendezvényeket – kiállításokat, klubokat – igyekeznek megtartani a Közösségek Házában. – Figyelünk arra, hogy ne legyen probléma és rendben elkezdődhessen a tanév, illetve üzemelhessen a helyi gazdaság – mondta Nagy-Apáti Ivett.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában