aki tud, adjon vért!

2020.08.12. 18:19

A katonai toborzót is véradásra hívták Kecskeméten

Idén nyáron minden eddiginél nagyobb szükség van a felhasználható vérkészítményekre, ezért mindenkit várnak a területi vérellátók az életmentő véradásra.

Horváth Péter

Gáldonyi Sándor százados

Fotó: Horváth Péter

A legmelegebb évszakban rendszerint a szokottnál is kevesebben adnak vért a nyaralások miatt, azonban éppen ekkor fogy a legtöbb vérkészítmény: ilyenkor történik a legtöbb baleset és a koronavírus-járvány miatt elhalasztott műtéteket is pótolják a kórházakban. Ezek okán nagyon szükséges a megfelelő mennyiségű, felhasználható vér, amit a véradók hozzájárulásával tudnak fedezni. Ezért a Kecskeméti Területi Vérellátó sokakkal együtt véradásra kérte Gáldonyi Sándor századost, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága kecskeméti irodájának vezetőjét. A katonai toborzó ezzel 73-szoros véradó lett.

A megye vérellátói minden véradót várnak, hiszen ezzel életeket mentenek. A Kecskeméti Területi Vérellátó retró véradást rendez augusztus 17-én 9 órától 18 óráig Koháry István körút 4. szám alatti központjában, ahol minden véradónak sörrel és szendviccsel kedveskednek.

Gáldonyi Sándor százados
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában