fejlesztés

2020.07.21. 19:31

Útjavításra pályázik Kalocsa

A város önkormányzata a legutóbbi képviselő-testületi ülésen határozott úgy, hogy a belügyminisztérium pályázatán útfelújításra szánt forrásért folyamodik.

Gábor János

Az évtizedek alatt tönkrement Kubinszky utca burkolatcseréjéért eséllyel indulnak. Dr. Filvig Géza polgármester a napirendhez kötődő felszólalásában jelezte: a Kubinszky utca leromlott állapota jól tükrözi a városi utak minőségét. Emlékeztetett: ezt a szakaszt harminc éve építették és azóta semmiféle felújítás nem történt rajta. Leszögezte: egy minden évben megnyíló pályázati keretből lehet forrást szerezni az aszfaltozásra, de ezeken a tendereken Kalocsa eddig nem volt eredményes. Nagyon reméli, hogy idén ez másképp lesz, de megjegyezte: sok település küzd hasonló gondokkal, ezért a forrásokért hatalmas a verseny az önkormányzatok között.

Simon Zoltán alpolgármester, egyben az érintett választókerület képviselője hangsúlyozta: több olyan helyszín is lenne, amire ráférne a felújítás, de örül, hogy legalább a Kubinszkyra sor kerülhet. Kiemelte: ez egy hosszú, 645 méteres szakasz, ami ráadásul összeköt két fontos, nagyon forgalmas útvonalat, az 51-es főutat és a belvárosba tartó Kossuth Lajos utcát, amelyek tehermentesítéséhez is hozzájárulna a burkolatcsere. Szintén a felújítás jótékony hatásai közé sorolta, hogy könnyebben elérhetővé válna a kórház, valamint a Kossuth utcai sarokhoz közel eső Paprika Múzeum, ahová gyakran közlekednek turistabuszok. A pályázati elbírálás határideje október 16-a. Ha pozitív elbíráslásban részesül a pályázat, akkor jövő év végéig valósítják meg a beruházást, fűzte hozzá.

A testület támogatta a napirendet, a város pályázhat a Kubinszky utca felújítására, amelynek keretében a mostani, nagyrészt betonból készült útfelületet aszfaltra cserélnék, és a csapadékvíz-elvezetést is megoldanák, összesen mintegy 53,13 millió forintból – ebből 13,28 millió lenne az önkormányzati önerő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában