gyérítés

2020.07.15. 10:22

Szerda este irtják a szúnyogokat Kalocsán

Nyári szúnyoggyérítést rendelt el Kalocsa város területére az önkormányzat – tudatta közleményben dr. Kiss Csaba.

Gábor János

Az irtószer emberekre és meleg vérű állatokra nem veszélyes (illusztráció)

Forrás: PN

Fotó: BUS CSABA

A jegyző szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levelében jelezte, hogy a földi úton történő irtást a tervek szerint július 15-én szerdán, vagy – rossz idő esetén – csütörtökön-pénteken, napnyugta után tartják. Bár a közutakról autóval levegőbe juttatott irtószer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el és meleg vérű állatokra, emberre nem veszélyes, azt kérik, a szabadban tárolt gyerekjátékokat, kint hagyott élelmiszereket, evőeszközöket, ruhákat ebben az időszakban javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

Kiss Csaba azt is javasolta továbbá, hogy a gyérítés idejére, illetve az azt követő egy órában lehetőleg mindenki tartsa zárva a nyílászárókat, illetve kapcsolja le a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket. Mindezeken felül érdemes kiszárítani az udvaron lévő olyan tárgyakat, amelyekben felgyűlhet az esővíz, hiszen ebben az irtás ellenére is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák – áll a közleményben.

Az irtószer emberekre és meleg vérű állatokra nem veszélyes (illusztráció)
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában