beruházások

2020.07.02. 07:00

Pályázati forrásból fejlesztenek Szeremlén

Több mint kétszázmillió forintos fejlesztés várható a közeljövőben Szeremlén.

Márton Anna

Egy nyertes, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban benyújtott pályázatnak köszönhetően bruttó 156 millió forint értékben újulhat meg a Fő utcán a régi óvoda épülete. A bővítés és a felújítás után egy korszerű óvodája lesz a kis falunak. Ezzel párhuzamosan folyik a szeremlei egészségház felújítása, közel 28 millió forintból. Az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című pályázattal elnyert 45 millió forint támogatással megvalósulhat az egészségház belső átalakítása a járási kormányhivatal előírásainak megfelelően.

Mozgáskorlátozott-feljárót, akadálymentes parkolót építenek, valamint felújítják az épületvillamossági hálózatot is. Megtörténik a belső akadálymentesítés, valamint a szolgálatok korszerű orvostechnikai eszközökkel való felszerelése. Az épület akadálymentesítésével az önkormányzat régi kötelezettségének tesz eleget és elősegíti minden társadalmi csoport részére a közszolgáltatáshoz való egyenlő hozzáférést, így esélyegyenlőségi szempontból is előrelépést jelent.

A napokban, a folyamatban lévő munkálatok szemrevételezése után, Varga György polgármesterrel a jelenlegi fejlesztésekről, jövőbeni feladatokról, tervekről és a további közös munkáról egyeztetett Zsigó Róbert, a választókerület országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában