GALÉRIÁVAL

2020.07.09. 14:11

Modern ovis sportpályát avattak Kunszentmiklóson

Műfüves, árnyékolóval ellátott multifunkciós gyermeksportpályával gyarapodott a kunszentmiklósi Varga Domokos ÁMK Tasskertesi Óvodája, illetve megújult az egyik csoportszoba is.

Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

– Az acél vázkeretes, UV-sugárzástól védő árnyékolóval ellátott, minden oldalról hálóval körbevett szabadtéri létesítmény a helyi önkormányzat, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány összefogásával épült meg. A kivitelezés költségeihez mintegy négymillió forinttal járult hozzá a város – mondta el hírportálunk érdeklődésre Lesi Árpád polgármester.

Az új ovisport multifunkcionális pálya a három csoportos intézmény mintegy hetvenkét növendékének biztosít lehetőséget a rendszeres testmozgásra, teremt esélyt arra, hogy az általános mozgáskultúra fejlesztése mellett a gyermekek megismerjék és megszeressék a sportágakat, többek között a labdarúgást, a kézilabdát, a teniszt, a tollaslabdát és a kosárlabdát.

– Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje alapította, azzal a céllal, hogy a sport eljusson a gyermekekhez, lehetővé téve a labda-, mozgás- és sportkultúra-fejlesztést. Kunszentmiklóson a tasskertesi a második ilyen létesítmény – emelte ki köszöntőjében dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

Ugyancsak ez alkalommal került átadásra a tasskertesi óvoda megújult csoportszobája. A parkettázást az önkormányzat finanszírozta, az új bútorokat pályázati pénzből vásárolta meg az intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában