meló

2020.07.14. 11:20

Közel ötven diák végez nyári munkát a halasi önkormányzatnál

A kormány idén 3 milliárd forintos keretösszeggel indította el a diákok nyári munkavállalását támogató programot, amelyben a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulók vehetnek részt, július 1. és augusztus 30. között. Több mint 20 ezer diák jelentkezésére számítanak. Kiskunhalason 48 nappali tagozatos diák állt munkába az önkormányzat intézményeinél hétfőtől.

Pozsgai Ákos

Csala Eszter és Víg Jenő a múzeumnál dolgoznak a nyáron

Forrás: PN

Fotó:

A tanulók a programban két típusú – önkormányzati, illetve a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén folytatott – diákmunkára jelentkezhetnek. Mindkét esetben maximum két hónapra vállalhatnak munkát, de míg előbbinél legfeljebb napi hat órában, utóbbinál már napi nyolc órában is dolgozhatnak. Az önkormányzatoknak a diákokat munkaviszony keretében kell foglalkoztatni, az állam pedig a munkáltatóknak a diákok munkabérét és az azt terhelő szociális hozzájárulási adó száz százalékát megtéríti. Ennek megfelelően a napi hatórás foglalkoztatás mellett a szakképzettséget igénylő munkaköröknél a tanulók havonta bruttó 157 950 forintra, szakképzettséget nem igénylő munkakörök vállalásánál pedig bruttó 120 750 forintra számíthatnak.

A halasi városházán összesen 150 diák jelentkezett nyári diákmunkára, közülük 48 fiatalt tud foglalkoztatni az önkormányzat két turnusban, július 10. és augusztus 10., valamint augusztus 1. és 30. között – mondta el Kuris István László alpolgármester. A diákok a polgármesteri hivatalban, a Thorma János Múzeumban, a Martonosi Pál Városi Könyvtárban, a strandon, a Csipke óvoda és bölcsődében, a Városgazda Zrt.-nél, valamint a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezeténél dolgoznak majd. A legkülönfélébb feladatokat végzik, az adminisztratív munkától a könnyű fizikai, kerti munkáig.

Csala Eszter és Víg Jenő a múzeumnál dolgoznak a nyáron
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában