galériával

2020.07.15. 20:00

Jótékonysági tanszergyűjtést tartanak hat kecskeméti áruházban

Füzet, toll, festék, tornazsák, uzsonnás doboz – bármilyen adománynak örülnek a Kecskeméten most indult Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció szervezői, amire szükség lehet a nehéz körülmények között élő gyerekek tanévkezdéséhez.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

A kezdeményezés az önkormányzat, több civil szervezet, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. és több áruház összefogásával valósul meg, erről beszélt szerdán a főtéren Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Béres Tímea, a Junior Sport ügyvezető igazgatója és Pajkó Andrea, a Trendalelke blogmagazin alapító-főszerkesztője. Mint elhangzott, a koronavírus járvány miatt sok többgyermekes családnál csökkent a szülők keresete, vannak, akik a munkájukat is elvesztették, a tanévkezdés, a tanszerek megvásárlása viszont gyermekenként legalább 20 ezer forintos kiadást jelenthet, ez pedig igen nagy teher. Ezeken a rászoruló családokon szeretnének segíteni az akcióval.

Hat áruházban – az Alföldben, az Auchan-ban, a Metro-ban, a két Tesco-ban és a Malom Központban – nagy zárt gyűjtőládákat raktak ki, ezekbe bárki belehelyezheti adományát, legyen az akár írószer, tanszer (füzet, tolltartó, számológép, vízfesték, ecset, olló, ragasztó, füzetborító), vagy bármi más, ami jól jöhet az iskolában (mappa, tisztasági felszerelés, tornazsák). A dobozokra önkéntes diákok fognak vigyázni, akiknek ez beleszámít az ötven órás közösségi szolgálatba (jelentkezni a Család és Karrier Pontnál lehet, 20/331 7735, [email protected]).

Aki pénzadománnyal segítené a kezdeményezést, a következő számlaszámokon teheti meg (a közlemény rovatba kérik beírni: Varázstáska 2020): Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány: OTP Bank 11732002-20410229-00000000, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület: Szigetvári Takarékszövetkezet 50800128-11037163-00000000).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában