Első lépések

2020.07.03. 10:19

Ingyenes kiadványt kapnak a várandósok Solton

A Solti Református Egyházközség az Együtt Európáért Alapítvánnyal közös összefogásban kiadványt jelentetett meg, amely a várandós kismamáknak szól, Első lépések címmel.

Lencsés P. Anna

A védőnők adják majd át a könyvet a kismamáknak

Forrás: Lencsés P. Anna

A könyvecskét Váradi Péter a Solti Református Egyházközség lelkésze adta át a napokban Németh István polgármester jelenlétében a település védőnőinek és a könyvár dolgozóinak a városi könyvtár parkjában.

Váradi Péter lelkész elmondta, hogy az elmúlt két évben pályázati forrásból az egyházközség missziós tevékenységeket valósított meg a környék hátrányos helyzetű lakossága számára, amelyben jó gyakorlatokra épülő, közösségépítő, tanácsadó rendezvények, szemléletformáló kiadványok, valamint prevenciós tevékenységek valósultak meg. Ennek keretében adták ki ezt a könyvet is, amelynek megjelentetésével és a témaválasztással a társadalmi felelősségvállalást célozták meg.

Ebből adódóan a könyvben található információkkal szeretnének segíteni a várandós kismamáknak és családjuknak. A sokoldalú kiadvány a várandóssággal kapcsolatos szakmai tanácsokon túl tartalmaz aktuális jogszabályi, pénzügyi tanácsokat, valamint Soltra vonatkozó praktikus információkat is, többek között a védőnői szolgálat és a háziorvosok elérhetőségét, a tanácsadások rendjét.

Harmati Lilla, a solti védőnői szolgálat képviseletében elmondta szerkesztőségünknek, hogy örömmel fogadták a színvonalas kiadványt. Úgy tervezik, hogy az első találkozáskor átadják majd a jövőben minden várandós kismamának. Mivel nagyon sok olyan információt tartalmaz a színes könyvecske, amelyet jó, ha a kismamák tudnak, így az ő munkájukat is megkönnyítik a leírtak, mivel akár otthon is utána tudnak nézni a várandósok azoknak az útmutatásoknak, amelyeket a tanácsadáson elmondanak nekik.

A védőnők adják majd át a könyvet a kismamáknak
Fotó: Lencsés P. Anna

A kiadványt minden bizonnyal jól tudják majd használni, egészen a baba egyéves koráig, mert a kiskönyv babanaplóként is használható, mivel minden fontos adat beleírható, amely az új jövevénnyel kapcsolatos. Miután Solton évente 50-60 gyermek születik, így akár négy évre is elegendő a kapott példányszám, amelyet ingyenesen tudnak majd átadni a védőnők mostantól kezdve a kismamáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában