beruházások

2020.07.19. 10:16

Felújították a solti általános iskola épületét

Befejezéséhez közeledik a Vécsey Károly Általános Iskola és Művészeti Alapiskola Nagymajori úton található épületének felújítása.

Lencsés P. Anna

Felújították az általános iskola épületét

A harminc évvel ezelőtt felépített iskolaépületen jelentős energetikai korszerűsítést végeztek el. Kicserélték a külső nyílászárókat, megújították a fűtésrendszert, az épület teljes homlokzatát leszigetelték és a tetőre napelemeket is elhelyeztek. A beruházás egy évvel ezelőtt kezdődött és az elmúlt tanév alatt is folyamatos volt. Jelenleg a műszaki átadás-átvétel zajlik, amely hamarosan lezárul, és szeptemberben már zavartalanul folyhat majd a tanítás a felújított épületben.

Lecserélik az óvoda teljes tetőzetét

A Mesevár Óvoda és Mini Bölcsőde tetőszerkezete olyan mértékben leromlott, hogy kisebb javítgatásokkal már nem lehet megfelelő, tartós eredményt elérni. Az elmúlt esős időszak komoly beázásokat okozott az épületben. Ezért döntött úgy a képviselő-testület, hogy a tetőfelújítás elkerülhetetlenné vált. Erre sikerült most egy belügyminisztériumi pályázati forrást találni, amelynek támogatási mértéke 75 százalékos. A képviselő-testület úgy döntött, hogy beadják a pályázatot az óvodaépület tetejének teljes cseréjére, amelynek maximális költsége 30 millió forint lehet. Az ehhez szükséges önrészt az önkormányzat saját költségvetéséből fogják biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában