beruházás

2020.07.01. 20:24

Elindult az öt utcát érintő járdaépítési program Borotán

Elkezdődött a borotai önkormányzat járdaépítési programja, amelyre a Magyar Falu Program keretében 4,6 millió forint támogatást nyert a település.

Pozsgai Ákos

A beruházás elkészültével jelentősen javulhat a faluban élők komfortérzete

Fotó: Pozsgai Ákos

A járdafelújítás öt utcát érint, összesen 720 méter hosszú járdaszakasz újul meg 1,20 méter szélességben a településen. A felújítási munkálatok több szakaszban történnek, az érintett ingatlanok tulajdonosait előre értesítik az építkezések ütemezéséről – közölte Kisné Tóth Renáta polgármester.

Az elhasználódott, teljesen szétmállott, járhatatlan járdaszakaszok hosszú évek óta nem voltak felújítva, az idők folyamán teljesen elhasználódott, tönkrement. Eddig pályázati forrást erre a célra nem tudott felhasználni az önkormányzat.

Az iskolás gyerekek és a községben élő idős emberek kénytelenek az úttestet használni a gyalogos közlekedésre, ami nagyon balesetveszélyes. Az önkormányzat folyamatosan igyekszik a község közlekedésinfrastruktúráját javítani pályázati források igénybevételével, az utak felújításához az árkok, zöldterületek karbantartása is hozzátartozik. A közelmúltban a Petőfi Sándor utca újult meg, mintegy nyolcszáz méter hosszon, a Táncsics és a Dózsa utca közötti szakaszon kapott új aszfaltborítást az úttest.

Ezt megelőzően azonban a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. szakemberei, ahol szükséges volt, elvégezték az ivóvízhálózaton a vezetékcseréket, hogy később ne kelljen felbontani az újonnan aszfaltozott utat. A temetőben is néhány hete készült el a ravatalozóhoz vezető térkővel kirakott út, amit szintén pályázati forrásból valósított meg a borotai önkormányzat.

A beruházás elkészültével jelentősen javulhat a faluban élők komfortérzete
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában