beruházás

2020.07.22. 10:48

Bővítik a kécskei bölcsődét

A Kossuth Lajos utcai bölcsőde 24 férőhellyel és egy 100 fős főzőkonyhával bővül, csaknem 314 millió forint pályázati forrásból.

Horváth Péter

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Csaknem 314 millió forintos támogatásból bővíti Tiszakécske Önkormányzata a Városi Óvodák és Bölcsőde Intézményének bölcsődéjét. A város a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése elnevezésű pályázat keretében jutott a forráshoz, a bővítést a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel konzorciumban valósítja meg.

A beruházás nyomán a város tulajdonában álló, jelenleg 38 férőhellyel rendelkező Kossuth utcai Bölcsőde épületét 24 férőhellyel és egy 100 fős főzőkonyhával bővítik. A bővítés hozzájárul az intézmény kedvezőbb működéséhez, növeli a befogadóképességet, segítséget jelent a kisgyermekes szülők foglalkoztatásában és új munkahelyeket is teremt. Ezzel együtt csökken a bölcsődei ellátásra várók száma a településen és korszerű konyhatechnológiai feltételeket alakítanak ki a bölcsődések és a dolgozók egészséges étkezéshez.

A tervezési munkák befejeződtek és a közeljövőben elindulhat a közbeszerzési eljárás. A beruházást 2020. április 30-ig fejezik be. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Fejlesztési Alapból és hazai központi fejlesztési irányzatból valósul meg.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában