Spartacus

2020.07.31. 07:00

Az oroszlán üvöltését is hallották a kecskeméti táborozók

Újabb nagyszerű nyarat zárt a Kecskeméti Spartacus táborok tekintetében. Az 5letes táborokba és az ifjúsági otthonnal közösen szervezett asztalitenisz-táborokban is kimagasló létszámban vettek részt a gyerekek, tudtuk meg a Spartacus Sportkör és Közösségi Tértől.

Sebestyén Hajnalka

A Leskowsky Hangszergyűjteményt is meglátogatták a táborozók

Forrás: Petőfi Népe

Az 5letes táborokban nem volt hiány programokból, hiszen a táborozók többek között meglátogatták a Kecskeméti Rajzfilmstúdiót, a Természet Házát, a Kecskeméti Vadaskertet, és a Leskowsky Hangszergyűjteményt is, így sok új tapasztalattal lettek gazdagabbak. A helyszíneken mindig izgalmas, interaktív programokról gondoskodtak a gyerekek számára. A Rajzfilmstúdióban megnézhették, hogyan készültek régen a mesék, milyen technikával keltették életre a vásznon a megrajzolt figurákat. A Természet házában igazi nyomolvasóvá válhattak a kicsik, miközben a nagyok Bács-Kiskun megye élővilágát ismerhették meg.

A Vadaskertben hallhatták az oroszlán üvöltését, melynek hatására az egész parkon néma csend lett úrrá. Ezenfelül a hangszergyűjteményben kipróbálhatták az általuk már jól ismert hangszereket és felfedezhettek néhány számukra eddig ismeretlent is.

A különböző programhelyszínek meglátogatása között sem tétlenkedéssel telt az idő. Különböző kézműves-foglalkozásokon vettek részt a gyerekek. Ilyen volt például a gyöngyfűzés, ahol maguknak vagy szüleiknek, testvéreiknek készítettek karkötőket a táborlakók, origamikat hajtogattak, köveket festettek és látképeket a meglátogatott helyszínek élményei alapján. Az elkészült műveket a gyerekek a nap végén büszkén mutathatták meg szüleiknek.

A Kecskeméti Spartacus nézeteihez híven a sport sem maradhatott ki a programok sokasága közül. A reggeleket általában bemelegítő tornával kezdték a táborozók, ami hamar nagy kedvenc lett. Az iskolai tornaórák hiányában sokaknál elmaradt a testmozgás hónapokon át, így felüdülésnek számított, amikor végre a négy fal közül újra a szabadban mozoghattak. A reggeli torna mellett az asztalitenisz sportágban is kipróbálhatták magukat a fiatalok. Megtanulták a helyes ütőtartást és szerválást.

A Leskowsky Hangszergyűjteményt is meglátogatták a táborozók
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában