kecskemét / GALÉRIÁVAL

2020.07.01. 11:30

Aki a jogos kérdésekkel sanyargatja magát, helyén van a szíve

Az alapellátásban dolgozó háziorvosokat, fogorvosokat, asszisztenseket, védőnőket, idősgondozókat ünnepelték kedden Kecskeméten a Városi Semmelweis-nap alkalmából.

Hraskó István

– A mi hivatásunk egy küldetés, amiben minden nap egy kicsit hőssé válunk és amibe egy kicsit belehalunk, hogy aztán újjászületve nap mint nap újra kérdéseket tegyünk fel magunknak, köztük a legprózaiabbakat. Miért maradunk a pályán? Miért hozunk nap mint nap áldozatot, megkapjuk-e a méltó elismerést, megköszönik-e ezt nekünk? Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy aki ezekkel a jogos kérdésekkel sanyargatja magát, annak helyén van a szíve, mert éli, szenvedi a hivatásunk lényegét – mondta beszédében Gaszner András kecskeméti háziorvos, a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke.

Hangsúlyozta: olyan a hivatásuk, mint az éves munka a határban: elvégzik a szántás-vetés nehéz műveletét, de a munka termése már mást gazdagít. Végül azt kívánta kollégáinak, hogy minden nap találják meg munkájukban az örömöt, hogy kitartásuknak a közösség látja hasznát, és az áldozathozatal, a segíteni tudás készsége mindig adjon erőt a folytatáshoz.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester örömének adott hangot, hogy nem csak online formában tudja köszönteni az ünnepelteket.

– Rendhagyó napokat tudhatunk magunk mögött, és ezek az idők önöket fokozottan és mélyen érintették. A járvány idején a kecskeméti háziorvosok, fogorvosok, védőnők, szociális ellátásban és idősgondozásban dolgozók munkája nélkül nem lehetett volna ennyire eredményes a védekezésünk. Minden tisztelet azoké, akik az elmúlt időszak embert próbáló kihívásai között is a frontvonalban maradtak, esküjükhöz hűen végig kitartottak és személyesen végezték hivatásukat, életüket is kockáztatva állták a sarat – mondta beszédében a polgármester.

Szemereyné Pataki Klaudia felhívta a figyelmet, hogy ugyan az élet mostanra visszaállt a megszokott kerékvágásba, de még nem tudhatjuk, mi vár ránk ősszel.

– Egy dologban azonban már most biztos vagyok: az önök megelőző, gyógyító, ápoló munkájára akkor is számíthatunk majd, vigyázni fognak ránk, az egészségünkre. Kérem, hogy a jövőben is azzal a gondoskodással, szeretettel, figyelemmel, szakmaisággal vigyázzanak ránk, mint ahogyan azt eddig is tették – mondott köszönetet a város nevében a polgármester.

Az ünnepség zárásaként emléklapot és jutalmat kaptak azok, akik húsz éve szolgálják Kecskemét egészségügyi alapellátását: dr. Bimbó Mária háziorvos, dr. Iványosi-Szabó Judit fogorvos, dr. Preiszinger Andrea háziorvos és Trungel Zsuzsanna háziorvos-asszisztens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában