tábor

2020.07.19. 07:00

A horgászás alapjaival ismerkedtek a fiatalok Akasztón

Bár a szikes puszták határán fekszik a település, a Duna-völgyi-főcsatorna, illetve a halascsárdához tartozó tavak és egyéb vizek miatt mégis horgászparadicsomnak számít.

Barta Zsolt

Harmincegy gyermek vett részt az idei akasztói horgásztáborban

Forrás: PN

Fotó: Suhajda Antal

Az Akasztói Sporthorgász Egyesület szervezésében ifjúsági környezetvédelmi és horgásztábort tartottak az elmúlt héten Akasztón, melyen 31 gyermek vett részt. A tábort a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) Ifjúsági és Oktatási Szakbizottsága által a Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program keretében elnyert pályázat 664 ezer forinttal támogatta, illetve más szponzorok is segítették az egyesületet.

Az Orbán Gábor vezette tábor résztvevői elméleti és gyakorlati foglalkozások keretében ismerkedhettek meg a horgászat alapjaival, valamint bejárták a környék legjobb horgászhelyeit, ahol érdemes pecázni. A gyerekek minden nap elsajátítottak valamit a horgászat tudományából, az utolsó napon pedig egy vetélkedőn adtak számot a tudásukról. A tábor legjobb horgásza verseny díját Lucza Péter nyerte meg.

Suhajda Antal, az Akasztói Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta: a fiatalok horgászatba történő bevonása évekkel ezelőtt kezdődött el. Nemcsak kiváló program egy-egy hétvégén vagy akár egy nyári szünetben a vízparton tölteni az időt, de megtanítja a gyerekeket a természet tiszteletére is. Arról nem is beszélve, hogy nem az internet előtt ülnek reggeltől estig, hanem jó levegőn, napfényben, egészséges környezetben töltik hasznosan az idejüket.

Az akasztói horgászegyesület a megye öt legnagyobb létszámú szervezete közé tartozik. Mint az egyesület elnöke elmondta, 17 településről közel 850 tagot számlálnak. Akasztóról 180, Kiskőrösről azonban 380 személyt jegyeznek. Az Akasztó környéki horgászóhelyeken pontyot, amurt, csukát, süllőt és többnyire keszeget lehet kifogni a kiváló vizekből.

Harmincegy gyermek vett részt az idei akasztói horgásztáborban
Fotó: Suhajda Antal / PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában