Kiskunhalas / látványtervekkel

2020.06.13. 07:23

Turisztikai fejlesztés indul a Csetényi parkban

A város történetének egyik legnagyobb turisztikai beruházásáról írták alá csütörtök délután a kivitelezési szerződést a közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevő RF-Csetényi 2020 Konzorcium képviselői és a város polgármestere.

Pozsgai Ákos

A fürdő szomszédságában, a Csetényi parkban közel kilencszázmillió forintból aktív zöldövezetet alakítanak ki, különböző pihenő- és látványelemekkel. A munkák előkészítése hosszú évekkel ezelőtt kezdődött meg. A beruházás egy hét múlva indul és várhatóan egy évig tart. A turisztikai fejlesztés több mint 18 hektárnyi területen valósul meg, két új épület, egy fogadóépület, kilátó-étterem épül több mint ezeregy­száz négyzetméteren. Az új turisztikai létesítmény fő célcsoportja a családok lesznek, de minden korosztály számára kínál majd látnivalót, kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget – hangzott el az beruházási szerződés ünnepélyes aláírásakor a városháza dísztermében.

Mindemellett egy háromszintes kilátó, csónakázótó, a nádasban madármegfigyelő sétány, korosztályonként játszótér, kültéri fitneszpark, jurta játszóház, kalandpálya, íjászpálya, sövénylabirintus, hétszáz méteres pályán járó kisvasút alagúttal, bivalyrezervátum és erdei pihenő is lesz hintaágyakkal a rekreációs és élményközpontban.

A részben európai uniós és a magyar kormány által biztosított pénzügyi forrásból megvalósuló beruházás tervezésekor az önkormányzat nagy hangsúlyt fektetett a park eredeti növényzetének megóvására, a meglévő faállomány legnagyobb arányú megőrzésére, és tanösvény segítségével mutatják majd be a vízi élővilágot a látogatóknak.

Balról: Kószó Róbert, Földi Sándor, a nyertes konzorcium képviselői, Fülöp Róbert polgármester és Bányai Gábor országgyűlési képviselő a kivitelezési szerződés aláírásán
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában