felújítás

2020.06.20. 11:04

Összefogással újult meg a pálya Lakiteleken

A helybeliek összefogásának köszönhetően újult meg az Eötvös Loránd Általános Iskola futballpályája az elmúlt napokban. A korábbi, gazos, elavult pálya helyett sima felület, friss zöld fű és hamarosan vadonatúj salak fogadja a látogatókat – olvasható a település közösségi oldalán közzétett tájékoztatóban. Mint írták, a régi álom valóra váltásában a falu apraja-nagyja kivette a részét, páratlan összefogást tanúsítva.

Vajda Piroska

Népszerű az új pálya

Forrás: PN

Fotó: Szentirmay Tamás

A felújítást az iskola szülői szervezete kezdeményezte és valósította meg saját költségén, illetve több támogató által. Volt, aki földet és trágyát biztosított térítésmentesen az elhordott réteg helyére. Akadt, aki az öntözőrendszer telepítésében és a füvesítésben segédkezett és a fűmagot is ajándékba kapták. Az iskola karbantartói a már meglévő focikapukat újrafestették, melyekre új hálók kerültek a Lakiteleki Torna Egylet jóvoltából.

A példaértékű összefogáshoz Madari Róbert polgármester is felajánlotta a lakiteleki önkormányzat segítségét. A munkálatok kezdetén a felső, elhasználódott, tarackos réteget távolíttatta és szállíttatta el az önkormányzat saját költségén.

Apróbb feladatokban más családok is boldogan segítettek, rájuk hárult például a fűmag vetése előtt a pálya szélének elegyengetése. A felajánlásokon felül az összes költséget a szülői szervezet állta, ami megközelítőleg 900 ezer forintot tesz ki.

Népszerű az új pálya
Fotó: Szentirmay Tamás / PN

A szülői közösség azt tervezi, hogy a következő tanév kezdetén ünnepélyesen is átadják a felújított futballpályát a nagyközönségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában