Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny

2020.06.02. 12:53

Országos első helyet szerzett a kalocsai csapat

Első helyet szerzett a négyfordulós, részpontokból összeálló Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékversenyen a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egyik csapata, míg egy másik szintén dobogós, harmadik helyen zárt, tudatta az intézmény.

Gábor János

3D-modellek, már kinyomtatva, a Dózsa tanműhelyében

Forrás: PN

– A Gábor Dénes Országos Számítástechnikai Emlékversenyt a Szegedi Szakképzési Cetrum egyik szegedi intézménye rendezi, immár évtizedek óta, tehát nagyon nagy múltra tekint vissza. A 9-10. osztályos korcsoportban nemrég hirdettek végeredményt, amit a járványra való tekintettel kizárólag online lehetett megnézni. Győztes lett az egyik csapatunk, a GAMEkapocs, melynek tagjai Lovass-Nagy Soma, Csonka Valentin és Mikus Dániel voltak – számolt be az eredményről Fekete Antal tagintézmény-vezető. Elmondta: a fiatalokat Anisity Attila informatikai szakoktató készítette fel a vetélkedőre.

Fekete Antal hozzáfűzte: a győztes csapat saját honlappal (gamekapocs.dozsakalocsa.hu/wp) is rendelkezik, ezen főleg természetvédelmi projektjeikről lehet többet megtudni, de részletesen leírták a versenyszereplésüket is. E szerint több fordulóban, egymástól nagyon eltérő feladatokat kellett teljesíteni, például grafikai 3D-modellt, Swayben gyártott prezentációt és Unity-rendszerű játékszoftvert készíteni.

A 11. osztályosok között is nevezett egy dózsás csapat: Szép Laura Katalin, Horváth Roland és Turi Márk (felkészítő: Kovács Krisztián), akik ebben a korcsoportban a harmadik helyet szerezték meg. Bár az eredményhirdetést díjátadó szokta követni, a járványveszély miatt csak később rendeznek ceremóniát a szegedi szervezők.

3D-modellek, már kinyomtatva, a Dózsa tanműhelyében
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában