nem ússzák meg

2020.06.17. 20:48

Négy virágtolvajt már elfogtak a rendőrök Kecskeméten

Van rá remény, hogy nem ússzák meg büntetés nélkül a bosszantó és Kecskeméten egyre gyakoribb viráglopásokat a tettesek: négyet megtaláltak a rendőrök, kettőt a közterületi kamerák segítségével.

Hraskó István

Mészárosné Edit Damjanich utcai lakos, viráglopás a panasza.

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Korábban írtunk arról, hogy mostanában rendszeresen hallani viráglopásokról Kecskeméten. Úgy tűnik, a tolvajok alaposan feltérképezik, hol ültettek frissen virágokat, cserjéket, tujákat, és azonnal akcióba lépnek. Volt ilyen eset a Damjanich utcában, a Batthyány utcában, az Egressy utcában – a Wojtyla központnál –, a Hajagos utcában és a Balaton utcában is – és ezek csak azok, melyek miatt olvasóink megkeresték szerkesztőségünket.

– Úgy gondolom, aki ezt teszi, nem a saját kertjébe viszi ilyen nagy tételben a virágokat, hanem eladja. Mindig a mutatós és frissen kiültetett növények tűnnek el, amiket könnyebb kihúzni a földből. Nagyon szomorúak vagyunk. Mi pénzt, időt és fáradtságot nem kímélve áldozunk a kiskertekre, ásunk, trágyázunk, locsolunk, erre jön valaki, és pár mozdulattal tönkretesz mindent. Főleg az idős lakóknak fáj ez, hiszen ők a saját nyugdíjukból vásárolják a palántákat, nagy szeretettel gondozzák a kertet, minden héten kitalálnak valamit, amivel szebbé lehetne tenni – mondta egy árpádvárosi társasház közös képviselője.

A rendőrségnél rákérdeztünk, milyen sikerrel jártak a tolvajok utáni nyomozások. Hürkecz Zoltántól, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: a Kecskeméti Rendőrkapitányság április óta kilenc esetben indított eljárást viráglopások ügyében. Ha az 50 ezer forintot nem éri el a kár összege, szabálysértési eljárás indul, nem pedig büntető. Négy esetben már megtalálták a tettest, egynél megszüntették az ügyet, a többiben még folyik a nyomozás.

A rendőrkézre került tolvajok közül kettőt térfigyelő kamera felvétele buktatott le. A válaszból az is kiderült, hogy több sértett, aki a közösségi médián beszámolt az őt ért lopásról, nem tett feljelentést a rendőrségen.

Mészárosné Edit Damjanich utcai közös képviselő a lakók által gondozott kertben
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában