beruházás

2020.06.15. 15:22

Megszépül a központi óvoda épülete Bácsalmáson

Egy sikeres pályázatnak és az önkormányzat támogatásának köszönhetően felújítják a Bácsalmás Kistérségi Többcélú Társulás Óvoda-Bölcsődéjének a székhelyét a Petőfi utcában.

Juhász Jenő

A szakemberek jelenleg az új cserepek felrakásán dolgoznak

Forrás: PN

A Belügyminisztérium tavaly nyári döntése alapján közel harmincmillió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít, amihez 1,5 milliós önerő szükséges. Ezekben a napokban az épület tetőzetének és belső helyiségeinek részleges felújításán dolgoznak a szakemberek. A beruházás során az épületegyüttes tetőszerkezetét és födémszerkezetét megjavítják, új cserepeket helyeznek fel. A tornaszoba és a játéktároló burkolatát elbontják, víz- és hőszigetelést kap az aljzat, majd új laminált parkettát raknak le. A központi irodák, a fejlesztőszoba és a folyosó padlóját szintén burkolják, majd az érintett helyiségeket lefestik.

Az intézmény felújításához kapcsolódóan Dvorácskóné Vuity Erika óvodavezető szerkesztőségünknek elmondta, hogy a Bácsalmás Kistérségi Többcélú Társulás Óvoda-Bölcsődéje a 2020/21-es nevelési évben kilenc óvodai csoporttal fog indulni. Bácsalmáson az induló gyermeklétszám jelenleg 186 fő.

A szakemberek jelenleg az új cserepek felrakásán dolgoznak
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában