érvényesség

2020.06.22. 19:11

Kompenzálják a parkolási bérletek tulajdonosait Kecskeméten

Növekszik az előre megváltott parkolási bérletek érvényességi ideje – közölte a Kecskeméti Városrendészet.

Hraskó István

Kecskeméten, a piac környékén újabb utcákban vált fizetőssé a parkolás Fotó: Bús Csaba

Fotó: Bús Csaba

Mint ismert, július 1-jéig nem kell fizetni a közterületi parkolásért várakozási díjat.

– Az előre megváltott parkolóbérletekkel kapcsolatos esetleges kompenzációról nem született országos rendelkezés. Kecskemét városának a díjmentes parkolás következtében közel 200 millió forintos bevétel-kiesése keletkezett, miközben a fizető várakozóhelyek a veszélyhelyzet idején használhatók voltak. A Kecskeméti Városrendészet az önkormányzattal egyeztetve a vis maiornak tekintendő veszélyhelyzet idejére előre megváltott parkolási bérletek tulajdonosait kompenzálni kívánja – közölte hétfőn a Városrendészet.

A kompenzáció módja: az idén április, május, június hónapokra érvényes teljes árú bérletek érvényességi ideje egy hónappal növekszik, vagyis ezen bérletek érvényességi ideje 2020. augusztus 5-e lesz. A féléves teljes árú bérletek érvényességi ideje szintén egy hónappal kitolódik, ezek augusztus 10-ig lesznek használhatók. Az éves teljes árú bérletek ugyancsak egy hónappal tovább maradnak érvényesek, egészen 2021. február 10-ig. A díjmentes (költségtérítéses) bérletek (65 év feletti, lakossági, óvodás/iskolás) érvényességi ideje nem változik.

– Az érvényességi idő hosszabbítása automatikusan történik, azt nem kell külön kérni – hívta fel a figyelmet a Városrendészet, melynek ügyfélszolgálata múlt héten már újra kinyitott.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában