kecskemét

2020.06.03. 15:02

Károsnak tartja az LMP az önkormányzatoktól történő forráselvonást

Kendernay János, az LMP társelnöke és Tóth Szilárd, az LMP megyei szervezetének elnökségi tagja, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselője tartott szerdán sajtótájékoztatót Kecskemét főterén.

Hraskó István

Kendernay János és Tóth Szilárd

Forrás: Hraskó István

Kendernay János elmondta: tíz éve rendkívül erős hatalmi, gazdasági és politikai koncentráció megy végbe, „a kormányzat próbál minél több milliárdhoz hozzájuttatni egy privilegizált vállalkozói kört”, miközben „az önkormányzatokat kivérezteti, megfosztja azoktól a képességektől, amelyek pont a válság idején, rendkívül fontosak lennének”.

Tóth Szilárd szerint még a járványhelyzetre való tekintettel sem arányosak azok a „meglepetésszerű és kiábrándító” elvonások, amelyek az önkormányzatokat érik – példaként a gépjárműadót és az idegenforgalmi adót említette –, hiszen tevékenyen részt vettek a védekezésben és rendkívüli nem tervezett kiadásaik voltak. Kijelentette, a polgármesteri hivatal és az önkormányzati cégek is „nagy szakértelemmel és hősiesen próbálják ellátni a feladataikat”, de a forráshiány be fogja őket korlátozni.

Kendernay János és Tóth Szilárd
Fotó: Hraskó István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában