gyász

2020.06.17. 09:44

Elhunyt Berki József atya, kiskunhalasi iskola-és kórházlelkész

Berki József atya, káplán, iskola-és kórházlelkész ma reggel váratlanul elhunyt – adta hírül a Kiskunhalasi Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánia közösségi oldalán.

Pozsgai Ákos

Berki József atya

Forrás: baon.hu

Berki József 1977 május 11-én született Salgótarjánban. A középiskolai évei alatt döntötte el, hogy hitoktató szeretne lenni és gyerekeket tanítani. 1999-ben ministrált először, 22-évesen. A szentmisék, a temetések, az esküvők, a keresztelések szertartásai és az akkori plébánosának személye, a papi egyénisége volt az, ami megerősítette a hivatásában.

2001-2005 között egy Salgótarján melletti kis faluban, az egyházasgergei Szent József Katolikus Iskolában dolgozott hitoktatóként. 2005-ben került a Szegedi Egyházmegye papnevelő intézetbe kispapnak, majd 2011 június 26-án szentelték pappá, azóta volt Kiskunhalason káplán, majd iskolai-és kórházi lelkészként is szolgálta a halasi híveket. Berki József atyát 2020. június 17-én reggel váratlanul érte a halál.

Szerdán 18.30-tól az alsóvárosi katolikus templomban szentmisét mutatnak be Berki József atyáért.

Berki József atya
Fotó: baon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában