GALÉRIÁVAL

2020.06.17. 15:00

Az élményközpontban táboroznak Kecskeméten

Ezen a héten száz gyermek táborozik ingyenesen Kecskeméten, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) Élményközpontjában.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A Kecskemétről és környező településekről érkező diákokat nyolcféle program fogadja minden nap a Tudomány és Művészetek Házában.

Az Élményközpont a karantén idején is jól működött online térben. Népszerűek voltak a foglalkozások, melyeken most személyesen vehetnek részt a tanulók. Öt teremben természetismereti és tudományos foglalkozásokat tartanak, például fizikát és robotikát. Ezen kívül választható a mobil planetárium, az autós és kerékpáros szimulátor, valamint a VR-terem.

Szabics István, a megyei TIT igazgatója elmondta: a gyerekek hihetetlen örömmel tanulnak, és boldogak, hogy újra közösségben lehetnek. Nagyon látszik rajtuk, hogy szükségük van a közösségi élményekre, egymás társaságára. Mindenki nagyszerűen érzi magát.

A 13 iskola diákjait tanárok kísérték el a táborba, mely minden nap 8 és 13 óra között zajlik. A tábor teljesen ingyenes, emellett tízórait és ebédet is kapnak a fiatalok. A foglalkozásoknál három egyetemi hallgató önkéntesként segít.

A tábor jövő héten újabb száz gyermeket fogad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában