galériával

2020.06.12. 20:30

A tagintézmények legjobbjait díjazták a halasi pedagógusnapon

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kiskunhalasi, kiskőrösi és kiskunfélegyházi tagintézményeinek pedagógusnapi ünnepségét péntek délelőtt tartották a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola sportcsarnokában. Idén a járványügyi helyzet miatt az előző évtől eltérően csak a kitüntetett tanárok és az intézményvezetők vehettek részt a díjátadáson.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó:

Az idén ötéves fennállását ünneplő Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója, Papp Gyula ünnepi köszöntőjében méltatta a tagintézmények pedagógusainak a veszélyhelyzet ideje alatt tanúsított helytállását. – Nehéz hetek, hónapok vannak mögöttünk. Villámsebességgel kellett alkalmazkodtunk a digitális távoktatáshoz, ami új kihívást, komoly feladatot jelentett mindannyiunknak, de úgy látom, sikerrel vettük az akadályt – fogalmazott.

A főigazgató beszédében kitért arra is, hogy a karantén ideje alatt több munkatársuk felajánlotta segítséget a már nyugdíjba vonult kollégáknak a bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában, míg a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola és a Közgazdasági Szakgimnázium, valamint a halasi Vári Szabó István Szakképző Iskola dolgozói, varrónői és diákja ezrével szabták, varrták a szájmaszkokat. – A Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziumban pedig a legújabb technikával, 3D nyomtatással készítettek arcvédő pajzsokat, melyek a halasi kórház és a környékbeli szociális intézmények munkatársainak koronavírus elleni védekezését segítették. A szakképzési centrum központi dolgozói ételadományt vittek a rászoruló családoknak – részletezte a veszélyhelyzet ideje alatt tett sokoldalú közreműködésüket Papp Gyula.

Emlékeztetett még arra, hogy a következő tanévtől alapvetően alakul át a szakképzés rendszere, a szakképzési törvény változásával pedig július 1-jétől a közalkalmazotti státusz helyett foglalkoztatásuk a munka törvénykönyvének hatálya alá kerül. Tájékoztatott továbbá, hogy a szakképzési centrum vezetése megítélte a kormány által biztosított átlagosan 30 százalékos béremelést.

A főigazgató köszöntője után átadta a kiváló szakmai-pedagógiai munka elismeréséért járó kitüntetéseket.

Életmű díjat vehetett át Mayer-Kardos Erzsébet, Czagányné Pásztor Anikó, Pallagi Péter Józsefné és Thámm László. Jövő reménysége díjat kapott Bognárné Varjú Mónika, Becze Györgyi, Tóth Szabina, Sallai Krisztián, valamint Raffainé Sendula Zsuzsanna Katalin. Siker kovácsa díjban részesült Fárbásné Kis Mária, Borbényi Károly, Gál-Perjési Katalin, Gémesné Endre Erika, Kelemenné Móczár Éva, Mészárosné Gémes Anikó, Erdélyiné Szabadi Ilona, Borzainé Lukács Mónika, Nemes Zoltán, Gráner Géza és Tóthné Sási Katalin. Nevelés támogatója díjat vehetett át Kakuk Gyula, Vass Erika, Szabó János, Rádi László, valamint Fagyal Zoltán.

Az emberi erőforrások minisztere, dr. Kásler Miklós Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott a Kiskőrösi Wattay Szakgimnázium két tanárának, Kovács Ilonának és Horváth Istvánnak. Miniszteri elismerő oklevelet vehettek át a Dékáni Árpád Szakgimnázium pedagógusai dr. Kósa Éva és Kovács Attila.

Díjazták a szakmák kiváló tanulóit is

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét idén a járványügyi helyzet miatt nem tarthatták meg, a döntőbe jutott diákok kimagasló teljesítményt azonban jutalmazták a pedagógusnapi ünnepségen. Elismerést kapott Borsos Richárd József, Andrási Gergő Károly, Urbán Ibolya és Kovács Lilla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában