építkezés

2020.05.01. 09:01

Új épületbe költözhet a majsai katolikus óvoda

A két önkormányzati óvoda után a Kalocsa-­Kecskeméti Főegyházmegye által fenntartott Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda apróságai is hamarosan új épületbe költözhetnek.

Tapodi Kálmán

Az új óvoda közzétett látványtervei osztatlan sikert arattak a városban

Forrás: Petőfi Népe

Az építkezés már javában zajlik a Szent László utcában. – Régen dédelgetett álmunk valósulhat meg, hiszen szerettünk volna nagyobb átalakítást végezni az óvodánkban. Közel harminc évvel ezelőtt családi házakból átalakított ingatlanokban kezdtük meg a működésünket. Az elmúlt évtizedek során fenntartónk nagyon sok anyagi áldozatot hozott azért, hogy régi óvodánk épületeit korszerűsítse, barátságossá tegye a gyerekek számára, mégis, mára ezek az épületek funkcionálisan elavultak. Nem volt érdemes további anyagi befektetéseket végezni – mondta el Tóthné Kovács Zsuzsanna intézményvezető, akitől megtudtuk, nagy örömet okozott számukra dr. Bábel Balázs érsek, Fülöp Ernő irodaigazgató és Vörös Márta egyházmegyei főépítész asszony közös fenntartói döntése, hogy az óvodafejlesztésekre kapott állami támogatásból Kiskunmajsán is új óvoda épülhet.

– Azt gondolom, hogy ez az új óvoda nemcsak a mi intézményünk számára lesz érték, hanem a kiskunmajsai egyházközség és Kiskunmajsa városa számára is – fogalmazott Tóthné Kovács Zsuzsanna.

A Vásárhelyi Dániel tervezte új óvodaépület közzétett látványtervei osztatlan sikert arattak a településen. A nagy méretű, világos csoportszobákkal tervezett, korszerű épület munkálataival december végére szeretnének végezni a kivitelező lajosmizsei Gomép Kft. szakemberei.

Az új óvoda közzétett látványtervei osztatlan sikert arattak a városban
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában