beruházás

2020.05.12. 11:02

Térkövezett járdát kap a Molnár Gergely utca Orgoványon

Folytatódik az orgoványi településközpont megújulása.

Horváth Péter

A kivitelezés befejezése után fákat is ültetnek még az utcába

Forrás: Petőfi Népe

Tavaly novemberben két jelentős, a központot érintő beruházást adtak át, a közlekedésbiztonsági pályázat nyomán buszmegállókat, sávelválasztó szigetet építettek a főutcán, illetve a csapadékvíz-elvezetési rendszert is korszerűsítették. Idén tavasszal tovább szépült a község központja.

Az Orgoványi Településfejlesztési és Üzemeltetési Kft. közreműködésével megújult a főtéri park, ahol újratelepítették a sövényt, szegélykövet tettek le, új korlátokat helyeztek ki, locsolórendszert telepítettek és elvégezték a terület virágosítását, valamint az új buszmegállókhoz kukát helyeztek ki. Vadonatúj sziklakert is díszíti a központi parkot, melyet az önkormányzat képviselő asszonyai építettek.

A Magyar Falu Program keretében közel ötmillió forint támogatást nyert a település a járdaépítéshez való alapanyagra a közelmúltban. Gál Szilvia, Orgovány polgármestere elmondta, hogy a beszerzett alapanyagból a Molnár Gergely utca járdái újulnak meg az elkövetkező hetekben. Az anyagtámogatás a Molnár Gergely utca Ady Endre utca és Munkácsy utca kereszteződéséig terjedő mindkét oldali járdaszakaszának megújítására lesz elegendő, a felújítást három szakaszra osztották. A napokban elkezdődtek a munkálatok, melyek első lépéseként megtisztították a területet a járda menti öreg fáktól, és egy szakaszon már felszedték a régi járdalapokat.

A fák eltávolítására azért volt szükség, mert kiterjedt gyökérzetük több helyen megemelte a járda szintjét, az új, egyenletes alap pedig csak így készíthető el. Gál Szilvia hangsúlyozta, hogy a kivitelezés befejezése után új fákat ültetnek a régiek helyére, így adva vissza az utca régi arculatát, mely szebb és biztonságosabban használható járdával egészül majd ki. A munkálatokat az önkormányzat cége, az Orgoványi Településfejlesztési és Üzemeltetési Kft. végzi.

A polgármester elmondta, hogy a bontás során felszedett, azonban még hasznosítható járdalapokat újrahasznosítják, azokból a későbbiekben több mellékutcában építenek illetve pótolnak ki járdákat.

A kivitelezés befejezése után fákat is ültetnek még az utcába
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában