játékok

2020.05.05. 20:00

Mászókákkal várják vissza a kicsiket a kalocsai óvodába

Hasonlóan az összes többi intézményhez, a Csokonai utcai óvodában sem hallható gyerekzsivaj már több hete, amióta elrendelték a zárlatot. A Kalocsa Város Óvodái­ért Alapítvány és az intézmény vezetése kihasználta az alkalmat, hogy a járványveszély miatt üresen állnak az épületek: két új udvari játékot telepítettek.

Gábor János

A készségfejlesztő mászókák felállítása földmunkákkal is járt, amit aligha tudtak volna oktatási időben elvégezni. A két új eszközt szülők adományaiból, az óvoda saját büdzséjéből és az intézményeket támogató alapítvány segítségével vásárolták meg.

Szundi Judit tagóvoda-vezető elmondása szerint a múlt év végén derült ki, hogy valószínűleg tudnak fejleszteni az udvar eszközparkján, hiszen keletkezett annyi megtakarításuk, amiből „ki tudtak indulni”. Ehhez tették hozzá a magukét az egyik csoportba járó gyerekek szülei: a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítványon keresztül „nagyon szép összeggel támogatták” az ötletet, ezzel lényegében ők „kezdeményezték az udvari játékok telepítését”, nyilatkozta.

Az üresen álló óvodában könnyebben elvégezhették a mászókák telepítését
Fotó: Gábor János

Egyrészt tehát adományokból, másrészt a központi óvodai költségvetésből finanszírozták a fejlesztést. „Ez mászó és egyensúlyfejlesztő játék egyben: a gyerekek erőnlétét, térbeli tájékozódását, koordinációs képességét is nagyon jól fejleszti”, mondta az új eszközökről Szundi Judit, megjegyezve, hogy a szülők bőkezűségének és a jó óvodai gazdálkodásnak köszönhetően tudtak végül nem egy, hanem két mászókát telepíteni, illetve gondosan kialakítani azok környezetét. A kivitelezésre végül a sors kínált alkalmat: az óvodák ideiglenes bezárása tette lehetővé, hogy már tavasszal elvégezhessék a munkát. A kicsiket pedig „nagyon várják vissza” az óvodapedagógusok, hangsúlyozta a vezető, megjegyezve: „jó lenne, ha ismét gyerekzsivajtól lenne hangos az udvar”.

A földmunkákkal is járó telepítést inkább most végezték el, amíg üres az intézmény
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában