verseny

2020.05.29. 13:47

Helytörténetből bizonyítottak a kecskeméti diákok

Rendhagyó módon rendezték meg a Kecskemét Város Polgára Leszek című helytörténeti versenyt. Az idén 25. évfordulóját ünneplő megméretés eredményét most ismertették.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti Béke Általános Iskola a hagyományokat követve tavaly ősszel, a tanév elején hirdette meg a „Kecskemét Város Polgára Leszek” városi helytörténeti és műveltségi vetélkedőt, immár 25. alkalommal. Az előző évekhez hasonlóan 6. és 7. osztályos diákok jelentkezhettek, akik három írásbeli fordulóban különböző műveltségi területeken kellett bizonyítaniuk, mint történelem, irodalom, sport, de teret kapott a zene, a dráma és a képzőművészet is.

Az idei versenyév mottója Weöres Sándortól származik: „Mi mindent látni Kecskeméten, milyet a világ nem terem! Ázsiát – Amerikát járunk és minden itt van egy helyen.”

Sajnos a márciusi döntő, a vetélkedő jubileumi születésnapja, melyen a hat legjobb csapat vett volna részt, a koronavírus okozta járvány miatt nem rendezhették meg. A versenyév zárása kapcsán született az a döntés Szemereyné Pataki Klaudia polgármester-asszony (fővédnök), valamint a zsűri, és a fenntartó egyetértésével, hogy idén a döntő megrendezése nélkül, az írásbeli fordulók eredménye alapján hirdetnek győzteseket.

A díjazott diákok és a felkészítő nevelők könyvjutalmait, valamint az elismerő okleveleket a Béke-iskolában vehetik át a nyertesek.

Az írásbeli fordulók alapján az idei helyezések sorrendje: 1. helyezett: Kecskemét város polgárjelöltjei (Református Általános Iskola); 2. helyezett: Aranycsapat (Arany János Általános Iskola); 3. helyezett: Petőfi küldöttei (Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola); 4. helyezett: Tekergők (Bányai Júlia Gimnázium); 5. helyezett: Múltidézők (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola); 6. helyezett: Lánchidasok (Lánchíd Utcai Általános Iskola).

A versenyhez minden évben kapcsolódik képzőművészeti megméretés. A „Formás, neves köveink” címet viselő képzőművészeti forduló eredményhirdetése szintén elmaradt, ennek díjait is az iskolában vehetik át a helyezettek.

6. évfolyam: I. helyezett: Kócs Vivien (Lánchíd Utcai Általános Iskola); II. helyezett: Gyenesei Veronika (Bányai Júlia Gimnázium); III. helyezett: Laczkó Sára (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola).

7. évfolyam: I. helyezett: Babai Enikő (Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola); II. helyezett: Szij Anna (Lánchíd Utcai Általános Iskola); III. helyezet: Caruso Aurélia (Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola) és Gyöngyösi Alitta (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola).

8. évfolyam: I. helyezett: Szlanka Szindi (Arany János Általános Iskola); II. helyezett: Varga Hédi (Református Általános Iskola); III. helyezett: Lőrincz Anna (Arany János Általános Iskola). Különdíj: Kuti Berta (Református Általános Iskola).

Borítóképünk egy korábbi verseny alkalmával készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában