munkálatok

2020.05.18. 11:30

Hamarosan kezdik a sofőrváró építését Kecskeméten

Csütörtökön lesz a területátadás, kezdődik a Margaréta buszfordulónál a buszvezetők szociális épületének kivitelezése. A buszok közlekedését a munkálatok nem érintik. Az utasoknak itt nem lesz WC.

Hraskó István

Margaréta Buszforduló

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A sofőrök szociális épületét annak a projektnek a keretében építik meg, amely tartalmazta az Arborétum sarkánál megvalósult körforgalmat, a kerékpárutat és a Margaréta Otthon melletti buszfordulót három fedett váróval a Károly Róbert körúton. Minderre a város 503 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatást nyert el.

A körforgalom és a buszforduló már régen kész, a szociális épület kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzési eljáráson a Free Line Kft. lett a nyertes ajánlattevő, a vállalkozási szerződést csütörtökön aláírták. A kivitelezési díj bruttó 42,5 millió forint. Mint Takács Valentinától, az önkormányzat kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, a beruházás keretében épülő végállomás biztosítja a buszsofőrök számára a rövid pihenés lehetőségét, étkezési hely és mosdó kialakításával. Az épületben előtér, mosdó, WC és tartózkodó fűtött helyiségek (31,3 négyzetméter), valamint fűtetlen nyitott-fedett közlekedő és tároló (20,8 négyzetméter) lesz.

A Free Line feladata az épület teljes körű építészeti, épületgépészeti, épületvillamossági kivitelezése. A homlokzati alumínium fix és tolózsalugáterek felhelyezése egy második ütemben készülhet el, ha a szükséges fedezet rendelkezésre áll. Takács Valentina hozzátette: a buszközlekedés a beruházás befejezéséig a jelenlegi vonalon folytatódik, a buszok menetrendjét és forgalmát nem érintik a munkálatok.

Egy olvasónk a témában megkereste szerkesztőségünket, reményét fejezve ki, hogy az épületben az utasok számára is lesz mosdó és WC. Ezzel kapcsolatban nem tudunk jó hírrel szolgálni. – A végállomás-épület a buszsofőrök számára készül, amelyet a területen úgy helyeztek el, hogy onnan a megállók és a buszok megfigyelhetőek legyenek. Az épületben kialakított helyiségek az utasok számára nem elérhetőek – nyilatkozta az önkormányzat kommunikációs vezetője. Király József, a Free-Line Kft. ügyvezető-tulajdonosa megkeresésünkre elmondta: május 21-én, csütörtökön veszik át a munkaterületet, az építkezésre a szerződés aláírásától számított öt hónapjuk van (plusz harminc nap az átadás-átvételi eljárásra), de szeretnék határidő előtt befejezni a sofőrvárót.

Az új épületben mosdó is lesz, de azt az utasok nem használhatják majd
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában