beruházás

2020.05.08. 08:39

Elkészült az új bölcsőde Tompán, már érkeznek a játékok

Százötvenmillió forintból építették fel az új bölcsődét Tompán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert forrásból.

Pozsgai Ákos

Az épületben húsz gyermeknek biztosítanak majd olyan egyedülálló nevelési körülményeket, amelyek elősegítik testi-lelki és intellektuális fejlődésüket. A bölcsőde a Tompai Bokréta Önkormányzati Óvoda keretében fog működni – közölte Véh László, a település polgármestere, aki azt is elmondta, hogy az új épület mindenben megfelel a legkorszerűbb energetikai követelményeknek.

– Napelemrendszerrel biztosítják majd az áramellátást, és az épület tervezésénél arra is törekedtek, hogy az intézményben olyan bölcsődei környezetet és kultúrát alakítsanak ki, melyben a legtöbb időt tudnak majd szentelni a gyermekek egyéniségének – mondta el a polgármester.

Közölte azt is, hogy folyamatosan érkeznek a bölcsőde új színes bútorai, eszközök, játékok, konyhai felszerelések. Csütörtökön délben egy kisteherautónyi berendezést szállítottak Budapestről – szőnyegek, asztalok, székek, szekrények és óvodai játékok érkeztek.

A Bokréta Önkormányzati Óvoda közvetlen szomszédságában épült az új bölcsőde, mely várhatóan szeptembertől fogadja majd a gyerekeket. Két csoportszoba lesz a kötelező kiszolgálóhelyiségekkel, berendeznek egy melegítőkonyhát is, a kivitelezési munkálatokat egy helyi vállalkozó végez­te.

Véh László polgármester korábban arról beszélt lapunknak, hogy a bölcsődével sokak vágya és igénye teljesül, hiszen a városban komoly igény mutatkozik a bölcsődei ellátásra, mely 1991. január 1-jén szűnt meg a településen.

Csütörtökön több színes bútorral és eszközzel gyarapodott az új bölcsőde
Fotó: Pozsgai Ákos / PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában