bírság

2020.04.29. 15:28

Újabb szemetelőket buktatott le a kamera Halason

Egyre többen számíthatnak arra, hogy az illegális szemétlerakás közben felvétel készül róluk, néhányat közzé is tett a kiskunhalasi városrendészet a város honlapján.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A városrendészet által ellenőrzött köztéri kamerák kiváló minőségű felvételeket készítenek az elkövetőkről, a közterület-felügyelők pedig folyamatosan leleplezik ezeket. A beazonosítás után egyre több szemetelővel szemben tudnak eljárni és büntetést kiszabni.

Legutóbb a mezőőrök nyolc mázsa fém hulladék eltakarítására köteleztek egy társaságot, akik az autóbontásból visszamaradt alkatrészeket az Alsóöregszőlők egy erdős, buckás részén próbálták meg elrejteni. A köztéri kameráknak köszönhetően az elkövetők lebuktak, így az összegyűjtött alkatrészek elszállításának és a hulladékgyűjtőben való leadásának 75 ezer forintos díja mellé még egy 50 ezer forintos bírságról szóló csekket is kaptak.

A város honlapján közzétett fotók közül néhány a Sóstó parkerdőben készült, ahova rendszeresen helyeznek el illegálisan szemetet. Az elkövetőkről készült felvételek, valamint a begyűjtött egyéb információk és bizonyítékok alapján a közterület-felügyelőknek és a mezőőröknek sikerült őket is beazonosítani. Összesen hét személlyel szemben szabtak ki bírságot, hat esetben 15-20 ezer forint közötti összeget, egy esetben pedig 50 ezer forintot, összesen tehát 150 ezer forint értékben.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában