közterület-felügyelet

2020.04.27. 13:28

Testkamerával segítik a halasi városrendészek munkáját

Az elmúlt napokban több atrocitás is érte a kiskunhalasi Városi Rendészet közterület-felügyelőit munkavégzés közben. A meglévő testkamera mellé most az önkormányzat még egy testkamerát vásárol a közterület-felügyelők részére.

Pozsgai Ákos

Az intézkedés alá vont személyek együttműködőbbek, ha tudják, hogy felvétel készül

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

Egy hete, pénteken, a késő esti órákban a városközpontban történt két eset is, amelyek kapcsán feljelentést tett a rendőrségen a Városi Rendészet. Mindkét esetben közterületen ittas állapotban lévő személyekkel szemben intézkedtek a közterület-felügyelők – tájékoztatta szerkesztőségünket Rencsár József, a Városi Rendészet vezetője. Elmondta, hogy az eljárás alá vont személyek a kijárási korlátozás ellenére tartózkodtak minden indok nélkül a közterületen, ráadásul alkoholt is fogyasztottak, amit „békeidőben” is tilos.

A számon­kért delikvensek minden ok nélkül elkezdték szidalmazni, becsmérelni a velük szemben intézkedő közterület-felügyelőket, az intézkedés során nem voltak együttműködőek. Tettlegességig szerencsére egyik esetben sem fajult a helyzet. A közterület-felügyelő testkamerája mindkét alkalommal rögzítette a történteket, a felvételeket a rendészet továbbítja a rendőrségnek.

A meglévő testkamera mellé most az önkormányzat még egy testkamerát vásárol a közterület-felügyelők részére. Az első kamerát idén februárban állították hadrendbe, kép- és hangfelvételt rögzít – mondta el érdeklődésünkre a rendészet vezetője, aki közölte azt is, hogy az elmúlt három és fél hónapban eddig 19 alkalommal rögzítettek a testkamerával valamilyen jogsértő cselekményt. A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy az intézkedés alá vont személyek, ha tudják, hogy kamera rögzíti őket, akkor általában együttműködőek és tisztelettudóan viselkednek a rendészet munkatársaival.

Az intézkedés alá vont személyek együttműködőbbek, ha tudják, hogy felvétel készül
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában