összefogás

2020.04.20. 11:03

Saját honlappal segítik egymást a szakmáriak

Az egyik önkormányzati képviselő, Markó Viktor ötlete nyomán született portált nemcsak a veszélyhelyzetben, hanem hosszú távon is üzemeltetni szeretné az önkormányzat.

Gábor János

A koronavírus-járvány időszakában született újabb kreatív megoldás az osszefogasszakmar.hu weboldal, amelyet egy gyors és ingyenes regisztráció után használhatnak a helyiek, illetve a községhez kötődő személyek.

– Egy szakmári lakos, Nagy Gergő segített létrehozni. Először regisztrálni kell: ezt a menüt próbáltuk úgy összeállítani, hogy a szakmáriaknak és az ide kötődő embereknek szóljon – magyarázta András Gábor polgármester. – Mindenképpen regisztrálni kell ahhoz, hogy utána a felhasználó segítséget tudjon kérni, vagy ajánlhasson fel, esetleg terméket értékesíthessen. Nagyon fontos: aki segítséget ígér, azért ellenszolgáltatást nem fogadhat el! Ki is kötöttük: ez segítségnyújtó, nem pedig kereskedelmi oldal – szögezte le.

A regisztráció véglegesítése után többféle lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak: egyrészt segítséget kérhetnek, vagy ajánlhatnak fel, de ezenfelül a házi gazdaságokban előállított terményeiket (zöldség, gyümölcs, hús- és tejtermék vagy pékáru) és háztartási termékeket tudnak értékesíteni, az oldal Piactér szekciójában. Ugyanitt értelemszerűen vásárolni is lehet, ugyanúgy, mint bármely más webshopban.

– Ezen a felületen össze tudjuk hozni a helyi keresletet a helyi kínálattal. Ha bárkinek segítségre van szüksége, például egy bútorra, és másnak van otthon olyan, amire nincs szüksége, akkor fel tudja ajánlani – emelt ki egyet a lehetőségek közül a község vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában